ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Jumpsuit, το απόλυτο ένδυμα του καλοκαιριού

Σε μία ποικιλία σχεδίων, οι ολόσωμες φόρμες κολακεύουν κάθε σωματότυπο

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Μία από τις μεγαλύτερες τάσεις της μόδας και για το φετινό καλοκαίρι είναι οι ολόσωμες φόρμες, τις οποίες οι γυναίκες αγαπούν όλο και περισσότερο και επιλέγουν ως επί το πλείστον. Λίγες μάλιστα γνωρίζουν ότι η ολόσωμη φόρμα φορέθηκε για πρώτη φορά κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ως στολή εργασίας των γυναικών που ήταν στα εργοστάσια καθώς οι άντρες τους πολεμούσαν. Στην πορεία όμως, η ολόσωμη φόρμα εξελίχθηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να αποτελεί συνώνυμο της θηλυκότητας και της γυναικείας κομψότητας και φινέτσας.

Τις επιλέγουμε για πολλούς, λοιπόν, λόγους. Είναι άνετες και βολικές, πρακτικές, ευκολοφόρετες και ευκολοσυνδύαστες.
Μπορούμε να τις επιλέξουμε σε κλασικές, επίσημες ή απλές, καθημερινές γραμμές, με τα κατάλληλα αξεσουάρ, ανάλογα με το προσωπικό μας στυλ.

Ιδιαίτερα στη μόδα αυτή την εποχή είναι οι ντένιμ ολόσωμες φόρμες, μιας και το τζιν είναι πάντοτε διαχρονικό. Στις τάσεις της μόδας του καλοκαιριού βρίσκουμε και τις λουλουδάτες ολόσωμες φόρμες, τα λεγόμενα floral prints, όπως επίσης και τα γεωμετρικά σχήματα και η δαντέλα.

Ως προς τους χρωματισμούς, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες επιλέγονται περισσότερο οι ανοιχτόχρωμες και οι παστέλ αποχρώσεις, καθώς επίσης και τα φωτεινά, νέον χρώματα.

Επιπρόσθετα, οι ολόσωμες φόρμες κολακεύουν τη γυναικεία σιλουέτα, μιας και υπάρχει ποικιλία σχεδίων, που αναδεικνύουν κάθε σωματότυπο. Έτσι, οι γυναίκες, για παράδειγμα, που έχουν σωματότυπο μήλου, κολακεύονται ιδιαίτερα από τις πτυχώσεις στο ντεκολτέ, οι γυναίκες με σωματότυπο αχλαδιού, από τις φόρμες που δεν εφαρμόζουν στην περιοχή των γλουτών.

Επιπλέον, οι γυναίκες με σωματότυπο κλεψύδρας καλό θα ήταν να επιλέξουν μια γραμμή εφαρμοστή, αλλά όχι κολλητή, ενώ οι γυναίκες με πλούσιο στήθος μπορούν να επιλέξουν μία ολόσωμη φόρμα με εντυπωσιακό V.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Μόδα: Τελευταία Ενημέρωση