ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αυτός είναι ο λόγος που νιώθεις συνεχώς κουρασμένη

Πρόσφατες έρευνες έχουν αποδείξει ότι η σωστή διατροφή μπορεί να μας δώσει ενέργεια

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Πρόσφατες έρευνες έχουν αποδείξει ότι η σωστή διατροφή μπορεί να μας δώσει ενέργεια, να βοηθήσει να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα, ώστε το σώμα μας να καταπολεμά αποτελεσματικότερα τα κρυολογήματα.

Κάθε εποχή παράγονται τρόφιμα που μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάλογες απαιτήσεις. Και αφού το καλοκαίρι παράγονται φρούτα πλούσια σε νερό για την αποφυγή της αφυδάτωσης έτσι και το χειμώνα υπάρχουν τρόφιμα που ενισχύουν την αντιμετώπιση των χειμερινών προβλημάτων.

Συχνά ακούω για τα αντιοξειδωτικά συστατικά, που μπορούν να βοηθήσουν;
Μια διατροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικά, που παρέχει επαρκείς ποσότητες των αντιοξειδωτικών βιταµινών Α, C και Ε, θα µπορούσε να είναι η καλύτερη ασπίδα προστασίας απέναντι στις ιώσεις. Η βιταμίνη Α ανευρίσκεται κυρίως στα γαλακτοκομικά, στον τόνο, στο μουρουνέλαιο. Οι κύριες πηγές πρόσληψης της βιταμίνης C είναι τα εσπεριδοειδή και τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, ενώ για τη βιταμίνη Ε πηγές αποτελούν κυρίως το ελαιόλαδο και καλές πηγές, τα θαλασσινά και τα σπαράγγια.

Είναι πάντα απαραίτητη η πρόσληψη τσαγιού το χειμώνα;
Από τα θεραπευτικά φυτά, η Echinacea ξεχωρίζει για τις ευεργετικές της ιδιότητες. Διαθέτει αντιβακτηριακές, ανοσοενισχυτικές, αντϊικές και αντιφλεγμονώδεις δράσεις. Χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις αμυγδαλίτιδας και ρινοφαρυγγικών καταρροών. Ο Ευκάλυπτος εκδηλώνει αντιβακτηριακή και αντιφλεγμονώδη δράση και έχει χρησιμοποιηθεί ως αντισηπτικό, αντιπυρετικό και αποχρεμπτικό. Το θυμάρι έχει επίσης χρησιμοποιηθεί σε αναπνευστικές και πεπτικές λοιμώξεις, ως καταπραϋντικό σε ερεθισμένο λαιμό, με πολύ καλά αποτελέσματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Ομορφιά: Τελευταία Ενημέρωση

Το λάδι της Herbar, ενός brand με βάση το Βερολίνο, αντικατοπτρίζει την αυξανόμενη ζήτηση των καταναλωτών για φυσικά και ...
must.com.cy
 |  ΟΜΟΡΦΙΑ
X