ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πώς να πετύχετε γρήγορο και αποτελεσματικό μαύρισμα

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να απολαμβάνετε την ηλιοθεραπεία σας με ασφάλεια

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Οι ζέστες έχουν σφίξει για τα καλά, το καλοκαίρι έχει ήδη φτάσει, μιας και διάγουμε τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου και έχουμε ήδη αρχίσει πανηγυρικά τα πρώτα μας μπάνια στην παραλία.
Στην προσπάθειά μας να μαυρίσουμε και κάνοντας ηλιοθεραπεία, οφείλουμε να είμαστε προσεκτικές, αφού, πέραν των ωφελημάτων του ήλιου, ελλοχεύουν και πολλοί κίνδυνοι.
Για να είμαστε λοιπόν προστατευμένες και για να οδηγηθούμε με ασφάλεια σε αποτελεσματικότερο και μακράς διαρκείας μαύρισμα, σου προτείνουμε παρακάτω κάποιες βασικές συμβουλές, για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

1) Πώς να επιλέξεις το αντηλιακό σου

Ανάλογα με την επιδερμίδα, πρέπει να γίνει και η επιλογή σου. Εάν έχεις ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα, ενδείκνυται να επιλέξεις την υψηλότερη αντηλιακή προστασία. Ιδανικός δείκτης ο 50. Μετά από κάποιες εβδομάδες έκθεσής σου στον ήλιο, μπορείς να μειώσεις τον δείκτη στο 30.

Εάν έχεις μέτρια ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα, ο ιδανικός αντηλιακός δείκτης είναι 30 και αντίστοιχα μετά από κάποιες εβδομάδες έκθεσης στον ήλιο μπορεί να μειωθεί στο 20.
Για σταρένιες επιδερμίδες, ο συνηθισμένος δείκτης προστασίας είναι 20 ή 30 και μπορεί να μειωθεί στο 15 με την πάροδο κάποιων εβδομάδων.

Από την άλλη, για σκουρόχρωμη επιδερμίδα, ο κατάλληλος δείκτης προστασίας είναι ο 15, που μπορεί στην πορεία να μειωθεί και στο 10. Αξίζει να σημειωθεί, φυσικά, ότι αυτό το χρώμα δέρματος μετά δυσκολίας μαυρίζει. Εν τούτοις, πρέπει να θυμάστε ότι και αυτές οι επιδερμίδες χρειάζονται αντηλιακό, ούτως ώστε να αποφευχθούν οι άλλοι κίνδυνοι του ήλιου.

Επιπρόσθετες συμβουλές

2) Το αντηλιακό πρέπει να απλωθεί στο σώμα σου τουλάχιστον είκοσι ή τριάντα λεπτά προτού να εκθέσεις το σώμα σου στην παραλία κατά τη διάρκεια της ηλιοθεραπείας.

3) Υπάρχουν ώρες κατά τις οποίες πρέπει να αποφεύγεις όσο μπορείς την έκθεση στον ήλιο. Αυτές είναι οι ώρες μεταξύ 11:00 και 16:00, ώρες κατά τις οποίες οι ακτίνες του ήλιου είναι κάθετες και καίνε περισσότερο.

4) Το αντηλιακό πρέπει να ανανεώνεται κάθε δύο ώρες ή αφότου βουτήξεις στην παραλία.

5) Μην αμελείς να προστατεύεις τα μάτια σου με γυαλιά ηλίου, καθώς και να βάζεις το καπέλο σου, καθώς οι ακτίνες του ήλιου είναι ύπουλες και ιδιαιτέρως διαπεραστικές, χωρίς να το αντιλαμβάνεσαι. Οπότε, πρέπει να λαμβάνεις τα απαραίτητα μέτρα.

6) Μην αμελείς την ενυδάτωση του οργανισμού σου, η οποία πρέπει να γίνεται με συνέπεια και επιμέλεια. Οπότε, να καταναλώνεις άφθονους φυσικούς χυμούς, καθώς επίσης και τροφές με κόκκινο και πορτοκαλί χρώμα, όπως είναι οι ντομάτες, τα καρότα και τα ροδάκινα. Αυτές οι τροφές περιλαμβάνουν βιταμίνη C και Β-καροτένιο, που είναι ουσίες που βοηθούν στο μαύρισμα.

7) Χρειάζεται να επιδείξεις ιδιαίτερη προσοχή κατά την πρώτη σου επίσκεψη στην παραλία, για να αποφύγεις τυχόν κοκκινίλες και εγκαύματα. Έτσι, κατά την πρώτη σου επίσκεψη στην παραλία δεν πρέπει να κάτσεις περισσότερο από 30 λεπτά εάν έχεις σκουρόχρωμη επιδερμίδα και 15 λεπτά εάν έχεις ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα.

8) Για να διατηρήσεις το μαύρισμά σου, μην παραλείψεις να βάζεις την ενυδατική σου κρέμα μία μέχρι και δύο φορές την ημέρα.

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Ομορφιά: Τελευταία Ενημέρωση

Το λάδι της Herbar, ενός brand με βάση το Βερολίνο, αντικατοπτρίζει την αυξανόμενη ζήτηση των καταναλωτών για φυσικά και ...
must.com.cy
 |  ΟΜΟΡΦΙΑ
X