ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πώς να μην πάρεις κιλά στις διακοπές

Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, τα παραπανίσια κιλά καραδοκούν

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, αποτελεί κοινώς αποδεκτή αλήθεια πως η όρεξη «ανοίγει» και εύκολα μπορείς να πάρεις κάποια παραπανίσια κιλά. Οι έξοδοί σου αυξάνονται, με αποτέλεσμα να αυξάνεται και η κατανάλωση αλκοόλ, αλλά και φαγητού.

Μπορείς όμως με κάποιες βασικές συμβουλές να καταφέρεις και εσύ να μην πάρεις κιλά κατά τις διακοπές:

1) Πρώτα απ’ όλα, προσπάθησε να επιδείξεις προγραμματισμό και σταθερότητα στα γεύματά σου. Έτσι, μην παραλείπεις ποτέ
το πρωινό σου, καθώς επίσης και κάποια φρούτα ως σνακ.

2) Απόφυγε να πηγαίνεις την ίδια ημέρα δύο φορές για φαγητό στο εστιατόριο. Προτίμησε να πηγαίνεις είτε για μεσημεριανό είτε για βραδινό. Επιπλέον, καλό θα ήταν στις επιλογές σου να είναι πάντα και μία σαλάτα, όπως μία χωριάτικη σαλάτα ή μία φρουτοσαλάτα.

3) Έστω κι αν βρίσκεται σε διακοπές, μην αμελείς μία στο τόσο να ζυγίζεσαι, ούτως ώστε να έχεις υπόψη σου τι συμβαίνει με τα κιλά σου και ένα έχεις βάλει κάποια κιλά, για να μη συνεχίζεις να το παρακάνεις.

4) Σε πολλούς ανθρώπους, η ζέστη περιορίζει την όρεξη για φαγητό. Φρόντισε λοιπόν να τρως μόνο όταν πεινάς και όχι επειδή χαλαρώνεις και έχεις ελεύθερο χρόνο.

5) Κάποια καλοκαιρινά φρούτα, όπως το καρπούζι, το πεπόνι, τα κεράσια και άλλα, περιέχουν μεγάλη ποσότητα νερού, οδηγώντας στο αίσθημα του κορεσμού και μειώνοντας την όρεξη για περαιτέρω κατανάλωση φαγητού. Κατανάλωσέ τα λοιπόν άφοβα.

6) Φρόντισε να πίνεις μεγάλες ποσότητες νερού. Απόφυγε όσο μπορείς όμως τα αναψυκτικά και τους χυμούς που περιέχουν συντηρητικά. Προτίμησε τους φυσικούς χυμούς.

7) Εκμεταλλεύσου το περπάτημα και τις μακρινές βόλτες που ευνοεί το καλοκαίρι και οι διακοπές, για να εντάξεις την άσκηση στο πρόγραμμά σου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Ομορφιά: Τελευταία Ενημέρωση

Το λάδι της Herbar, ενός brand με βάση το Βερολίνο, αντικατοπτρίζει την αυξανόμενη ζήτηση των καταναλωτών για φυσικά και ...
must.com.cy
 |  ΟΜΟΡΦΙΑ
X