ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τα οφέλη του καθημερινού καθαρισμού προσώπου

Μία συνήθεια που δεν πρέπει να αγνοείς, για υγιή και λαμπερή όψη επιδερμίδας

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ακούμε και διαβάζουμε πολύ συχνά για τα πολλαπλά οφέλη του καθημερινού καθαρισμού του προσώπου μας, που επιβάλλεται για να αποκτήσουμε και να διατηρήσουμε υγιές δέρμα και φωτεινή όψη της επιδερμίδας του προσώπου μας.
Σκοπός του καθαρισμού δεν είναι άλλος από την απομάκρυνση από την επιδερμίδα του προσώπου μας κάθε ξένης ουσίας που το επιβαρύνει, όπως είναι το μακιγιάζ, το σμήγμα, καθώς επίσης και οι διάφορες εκκρίσεις του δέρματος.

Ένα καθαρό πρόσωπο φροντίζει ώστε και οι κρέμες που χρησιμοποιείς στην περιοχή να απορροφώνται καλύτερα, ούτως ώστε να είναι πιο επιτυχημένο και εμφανές το αποτέλεσμά τους.

Αφού, λοιπόν, σου υπενθυμίζουμε πως ενδείκνυται να καθαρίζεις το πρόσωπό σου δύο φορές την ημέρα και συγκεκριμένα το πρωί και το βράδυ, σε συμβουλεύουμε ακολούθως για τη σωστή πορεία που πρέπει να ακολουθείς:

Πρώτο βήμα

Ξεκίνα με το καθαριστικό σου προϊόν, το οποίο πρέπει να επιλέξεις με βάση τον τύπο δέρματός σου και τις ανάγκες του προσώπου σου. Στην αγορά και στα φαρμακεία υπάρχουν πολλά γαλακτώματα, κρέμες καθαρισμού, σαπούνια και αφροί καθαρισμού. Το δικό σου καθαριστικό προϊόν πρέπει να καθαρίζει αποτελεσματικά το δέρμα σου, σεβόμενο το pH της επιδερμίδας σου και μη επιβαρύνοντάς το. Παράλληλα, δεν πρέπει να το ερεθίζει και πρέπει να σε αφήνει με αίσθηση πλήρους καθαριότητας.

Δεύτερο βήμα

Συνεχίζουμε με λοσιόν. Η λοσιόν επαναφέρει το pH της επιδερμίδας, το οποίο έκανε αλκαλικό το σαπούνι που χρησιμοποίησες προηγουμένως για τον καθαρισμό. Η λοσιόν καταφέρνει λοιπόν να τονώσει το δέρμα σου, αφαιρώντας τυχόν υπολείμματα που έχουν μείνει από την προηγούμενη διαδικασία. Ο σωστός τρόπος εφαρμογής της λοσιόν είναι με ένα κομματάκι βαμβάκι και ταμπονάρετε για σωστή κάλυψη όλου του προσώπου.

Τρίτο βήμα

Τελειώνουμε τη διαδικασία περιποίησης, εφαρμόζοντας την κρέμα προσώπου μας, της ημέρας ή της νύχτας. Τόσο οι κρέμες ημέρας όσο και οι κρέμες νύχτας είναι απαραίτητες για τη σωστή ενυδάτωση της επιδερμίδας της περιοχής, για να επιτύχουμε σφριγηλό και λαμπερό δέρμα στην περιοχή. Οι κρέμες ημέρας φροντίζουν ώστε το δέρμα μας να είναι προστατευμένο από τον ήλιο, μιας και περιέχουν συνήθως αντηλιακά φίλτρα, καθώς επίσης και από τον αέρα, κρατώντας την ξηρότητα μακριά. Από την άλλη, οι κρέμες νύχτας είναι επίσης απαραίτητες, αφού ο ρόλος τους είναι διορθωτικός. Συγκεκριμένα, διορθώνουν τυχόν βλάβες που έχει υποστεί το δέρμα μας κατά τη διάρκεια της ημέρας, εμποδίζοντας την εμφάνιση ρυτίδων και βελτιώνοντας την όψη τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Ομορφιά: Τελευταία Ενημέρωση

Το λάδι της Herbar, ενός brand με βάση το Βερολίνο, αντικατοπτρίζει την αυξανόμενη ζήτηση των καταναλωτών για φυσικά και ...
must.com.cy
 |  ΟΜΟΡΦΙΑ