ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

7 πράγματα που συμβαίνουν στην επιδερμίδα σας εν ώρα πτήσης

Τα μάτια και τα χείλη ξηραίνονται

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Είτε κάθεστε αναπαυτικά στην πρώτη θέση, είτε στην οικονομική και τσακώνεστε με το διπλανό σας για το ποιος θα ακουμπήσει το χέρι του στο χερούλι η επιδερμίδα σας δεν παύει να βρίσκεται στην ίδια μοίρα… σε κίνδυνο.

Σύμφωνα με κορυφαίους δερματολόγους ανά το παγκόσμιο όταν βρίσκετε στα τριάντα χιλιάδες πόδια, συμβαίνουν τα εξής επτά πράγματα:

Αφυδάτωση της επιδερμίδας: Η υγρασία που επικρατεί στην καμπίνα του αεροπλάνου βρίσκεται στο 20%, ποσοστό που δεν είναι αρκετό αφού η επιδερμίδα είναι συνηθισμένη στο διπλάσιο και στο 70%. Το αποτέλεσμα είναι ξηρή, αφυδατωμένη μέχρι και έντονα ερεθισμένη επιδερμίδα. Πως θα το αντιμετωπίσετε: Καταναλώστε μεγάλη ποσότητα νερού και φροντίστε να έχτε στη τσάντα σας έστω και ένα προϊόν με κύριο συστατικό το υαλουρονικό οξύ. Επίσης αποφύγετε την χρήση του facial mist γιατί επιδεινώνει την ξηρότητα στο δέρμα σας, καθώς επιφέρει τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα.

Τα μάτια και τα χείλη ξηραίνονται: Μπορεί η γεύση του καφέ όταν βρίσκεστε στα τριάντα πόδια ύψος να μην είναι και τόσο σπουδαία, η αλήθεια όμως είναι πως δεν είστε σε θέση να το αντιληφθείτε καθώς οι αισθήσεις δεν λειτουργούν στα κανονικά επίπεδα. Όσον αφορά στα χείλη να έχετε πάντα μαζί σας βαζελίνη για συνεχή ενυδάτωση και σταγόνες ματιών που πρέπει να βάζετε κάθε δύο ώρες.

Η επιδερμίδα ρυτιδώνει: Εν ώρα πτήσης ο αέρας στη καμπίνα δεν είναι τόσο καθαρός, ενώ την ίδια στιγμή τα χαμηλά επίπεδα εργασίας οδηγούν σε λιπαρό Τ-zone γιατί αυξάνονται τα επίπεδα έκρισης των σμηγματογόνων αδένων.
Το ταξίδι κλέβει λίγη από την λάμψη σου: Όσο το αεροπλάνο ανεβαίνει πιο ψηλά, τόσο μειώνεται και η κυκλοφορία του αίματος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη θαμπή επιδερμίδα.

Κατακράτηση υγρών:
Πόσες φορές σας έχει τύχει πριν από την επιβίβαση σας στο αεροσκάφος να προμηθευτείτε ξηρούς καρπούς, αλατισμένα πατατάκια; Να ξέρετε πως αυτές οι επιλογές σας προκαλούν κατακράτηση υγρών ειδικά αν το ταξίδι σας είναι μακρινό, καθώς το πρόσωπο σας φουσκώνει.

Μην ξεχνάτε την εφαρμογή της αντηλιακής σας κρέμας εν ώρα πτήσης: Ειδικά αν η θέση σας είναι δίπλα στο παράθυρο είστε πιο κοντά απ’ τον ήλιο ο οποίος προκαλεί καρκίνο του δέρματος και άλλες σχετικές παθήσεις. Η υπεριώδης ακτινοβολία είναι πιο έντονη και διαπερνά πιο εύκολα τον αέρα για αυτό το λόγο η χρήση του αντηλιακού προϊόντος είναι must.

Το άγχος για το ταξίδι προκαλεί σπυράκια: Τα επίπεδα του άγχους κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού, είτε το θέλουμε είτε όχι και οδηγούν στην αύξηση των ορμονών που συμβάλλουν στη δημιουργία του άγχους. Ποιο είναι το αποτέλεσμα; Ερέθισμα της επιδερμίδας, κοκκινίλες, έκζεμα ή ακόμη και ψωρίαση. Τι μπορείτε να κάνετε για να το αποφύγετε; Να έχετε πάντα μαντηλάκια ντεμακιγιάζ και μια ενυδατική κρέμα προκειμένου να κρατάτε την επιδερμίδα σας ενυδατωμένη και τους πόρους ανοιχτούς.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Ομορφιά: Τελευταία Ενημέρωση

Το λάδι της Herbar, ενός brand με βάση το Βερολίνο, αντικατοπτρίζει την αυξανόμενη ζήτηση των καταναλωτών για φυσικά και ...
must.com.cy
 |  ΟΜΟΡΦΙΑ
X