ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Kale: 7+1 καλά που προσφέρει στην υγεία μας

Η νέα τάση στην υγιεινή διατροφή, που επανέρχεται στο προσκήνιο

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η λαχανίδα, γνωστή και ως «κατσαρό λάχανο» ανήκει στην οικογένεια των αντικαρκινικών λαχανικών, είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες και όχι μόνο! Λόγω της υψηλής διατροφικής της αξίας θεωρείται ιδανική για χορτοφάγους.

Θρεπτική αξία

  • Ένα φλιτζάνι λαχανίδας περιέχει μόνο 34 θερμίδες.
  • Δίνει πάνω από το 100% σε βιταμίνες Α, C, B6, απαραίτητες για την ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού, προστατεύοντας από ιώσεις.
  • Είναι πλούσια σε βιταμίνη Κ, που βοηθά στην πήξη του αίματος και στην υγεία των οστών.
  • Περιέχει ικανοποιητικές ποσότητες από μέταλλα όπως σίδηρο, κάλιο, μαγγάνιο, φωσφόρο και μαγνήσιο, που είναι απαραίτητα για τον ανθρώπινο οργανισμό.
  • Αποτελεί μια από τις καλύτερες φυτικές πηγές ασβεστίου.
  • Περιέχει άλφα-λινολενικό οξύ, ένα ωμέγα-3 λιπαρό οξύ. Αν και περιέχει πολύ λιγότερα ωμέγα-3 από τα ψάρια, είναι ένας εναλλακτικός τρόπος για να λάβετε κάποια ποσότητα από αυτό το καλό λίπος στη διατροφή σας.
  • Είναι πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών συστατικών, που συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου ορισμένων μορφών καρκίνου.
  • Περιέχει μεγάλη ποσότητα φυτικών ινών, που βοηθούν στην ομαλή λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος και στην απώλεια βάρους, καθώς ενισχύουν το αίσθημα του κορεσμού.

Πώς να την εντάξετε στο διατροφολόγιό σας

Αν έχετε βαρεθεί το καθιερωμένο μαρούλι, τη ρόκα και το σπανάκι στη σαλάτα ή οποιοδήποτε άλλο γεύμα σας, η λαχανίδα είναι μια εξαιρετική επιλογή για να τα αντικαταστήσετε, καθώς μπορείτε εύκολα να τα προσθέσετε σε σαλάτες, σούπες ή ακόμα να τη καταναλώσετε ως σνακ, ψήνοντάς τη στον φούρνο, με λίγο ελαιόλαδο, σκόρδο και μπαχαρικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Ομορφιά: Τελευταία Ενημέρωση

Το λάδι της Herbar, ενός brand με βάση το Βερολίνο, αντικατοπτρίζει την αυξανόμενη ζήτηση των καταναλωτών για φυσικά και ...
must.com.cy
 |  ΟΜΟΡΦΙΑ
X