ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

8+1 κακές συμβουλές δίαιτας

Λάθος μεθόδοι που ταλαιπωρούν το σώμα και την ψυχολογία μας

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Πολλές φορές προκειμένου να χάσουμε γρήγορα και εύκολα κιλά καταφεύγουμε σε μεθόδους που ταλαιπωρούν το σώμα και την ψυχολογία μας. Μάθε από τα λάθη σου… και χάσε κιλά σωστά!

1. Τρώμε περισσότερη πρωτεΐνη
Η πρωτεΐνη δεν αποτελεί τη χρυσή τομή για το αδυνάτισμα. Το σώμα έχει ανάγκη από τρία μακροθρεπτικά συστατικά, όπως την πρωτεΐνη, τους υδατάνθρακες και το λίπος. Τρώγοντας μόνο πρωτεΐνη μειώνουμε αυτόματα την πρόληψη φυτικών ινών και άλλων αντιοξειδωτικών που βρίσκονται στα δημητριακά ολικής αλέσεως, τα φρούτα και τα λαχανικά, ενώ η μακροχρόνια κατανάλωση πρωτεϊνών μπορεί να οδηγήσει σε υψηλά επίπεδα χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων.

2. Τα λίπη δεν κάνουν καλό
Εξαρτάται από το είδος του λίπους που θα καταναλώσουμε. Τα λίπη που βρίσκονται σε τροφές όπως τα πατατάκια και τα μπισκότα αυξάνουν τη χοληστερόλη. Αλλά τα «καλά» λίπη, που βρίσκονται σε τροφές, όπως οι ξηροί καρποί, το αβοκάντο και ο σολομός, παρέχουν προστατευτική δράση στο καρδιαγγειακό σύστημα και την υγεία γενικότερα.

3. Φάε όσο λιγότερο μπορείς
Το να τρως ελάχιστες θερμίδες θέτει τον οργανισμό σε άμυνα και αυτό μειώνει τις καύσεις με αποτέλεσμα να μη χάνεις βάρος!

4. Τρώμε κάθε 2 ώρες
Εδώ θα πρέπει να προσέξουμε. Αν θέλουμε να τρώμε κάθε 2 ώρες για να καταπολεμήσουμε την πείνα, τα γεύματα θα πρέπει να είναι πολύ μικρά, αλλιώς θα έχουμε τα αντίθετα αποτελέσματα.

5. Δεν τρώμε μετά τις 8 το βράδυ
Για την καλύτερη λειτουργία του πεπτικού συστήματος, καλό είναι να τρώμε το τελευταίο γεύμα 3 ώρες πριν κοιμηθούμε. Το βραδινό δεν παχαίνει, αλλά το σύνολο των φαγητών και ποτών που έχουμε καταναλώσει κατά τη διάρκεια της ημέρας.

6. Junk food και σοκολάτες ΠΟΤΕ
Η ακραία στέρηση οδηγεί σε σίγουρη καταστροφή στην πορεία. Με σωστό προγραμματισμό μπορούμε να ενδώσουμε στις αγαπημένες μας λιχουδιές , μία στο τόσο.

7. Μετράμε τις θερμίδες
Καλή η μέτρηση, αλλά σημασία δεν έχει μόνο η ποσότητα, αλλά και η ποιότητα των τροφίμων που θα καταναλώσουμε.

8. Άπαχο γάλα
Πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι τα κορεσμένα λιπαρά συστατικά του γάλακτος, όταν είναι υψηλής ποιότητας, μπορούν να κάνουν καλό στον οργανισμό μας. Το πιο σημαντικό είναι ότι το λίπος του γάλακτος δεν καταναλώνεται μόνο του, αλλά σε συνδυασμό με πρωτεΐνες, ασβέστιο και άλλα συστατικά των γαλακτοκομικών προϊόντων, που με τη σειρά τους ρυθμίζουν την επίδραση του λίπους στην υγεία μας.

9. Τα light προϊόντα δεν παχαίνουν
Μύθος! Tο ότι ένα τρόφιμο μπορεί να έχει λιγότερη ζάχαρη ή λιγότερα λιπαρά από το κανονικό δεν σημαίνει ότι δεν έχει και θερμίδες. Να συμβουλεύεστε πάντα τις διατροφικές ετικέτες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Ομορφιά: Τελευταία Ενημέρωση