ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:18
 

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν χρησιμοποιήσετε μια μάσκα με άργιλο

Η καλλυντική άργιλος χρησιμοποιείται ευρέως από τα ινστιτούτα ομορφιάς παγκοσμίως

Οι θεραπευτικές και ευεργετικές ιδιότητες της αργίλου είναι γνωστές και διεθνώς αναγνωρισμένες, καθώς οφείλονται στην περιεκτικότητα της σε διάφορα μέταλλα. Η καλλυντική άργιλος χρησιμοποιείται ευρέως από τα ινστιτούτα ομορφιάς παγκοσμίως, ενώ το γεγονός ότι μπορεί ο καθένας να τη βρει στο εμπόριο, την κατατάσσει ανάμεσα στις πρώτες επιλογές μας για την παρασκευή μιας DIY μάσκας ομορφιάς. Τι ακριβώς πρέπει να γνωρίσουμε, όμως, πριν χρησιμοποιήσουμε μια μάσκα με άργιλο;

  • Σε τι τύπο δέρματος απευθύνεται:
    Κάθε άργιλος έχει διαφορετικές ιδιότητες, κάτι που σημαίνει ότι καθεμιά είναι κατάλληλη για άλλον τύπο επιδερμίδας και κατά συνέπεια βελτιώνει με διαφορετικό τρόπο την υγεία της επιδερμίδας. Η λευκή άργιλος έχει λεπτόκοκκη σύνθεση και είναι ιδανική για τις ευαίσθητες και τις ξηρές επιδερμίδες. Η πράσινη άργιλος έχει πιο ισχυρές ιδιότητες προσρόφησης και απορρόφησης, κάτι που την καθιστά κατάλληλη για τις λιπαρές επιδερμίδες.
  • Πόση ώρα αφήνουμε τη μάσκα με άργιλο να δράσει:
    Οι μάσκες προσώπου από άργιλο διεισδύουν στην επιδερμίδα για να απορροφήσουν την περίσσεια ελαίων, ενώ ταυτόχρονα έλκουν και παγιδεύουν τους ρύπους. Ωστόσο, καλό είναι να προσέχουμε να μην αφήσουμε μια μάσκα αργίλου να στεγνώσει πλήρως. Για την ακρίβεια όταν η μάσκα ξεκινάει να ξεραίνεται, τότε ασκείται πίεση στα τριχοειδή αγγεία, ενώ η ροή του αίματος διεγείρεται επειδή η μάσκα ψύχεται και συστέλλεται. Έπειτα, όταν η μάσκα ξεραθεί τελείως η υγρασία που αντλείται από την επιφάνεια του δέρματος μας, μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση και ερεθισμούς.
  • Σε ποια σημεία του προσώπου εφαρμόζουμε τη μάσκα αργίλου:
    Η κάθε περιοχή του προσώπου έχει και τις δικές της ανάγκες. Μπορεί, για παράδειγμα, να είναι λιπαρά κάποια σημεία του προσώπου μας και κάποια άλλα ξηρά. Η εφαρμογή της ίδιας μάσκας παντού δεν θα συμβάλει στην αντιμετώπιση των διαφορετικών προβλημάτων, ενώ μπορεί ακόμα και να επιδεινώσει τοπικά την κατάσταση της επιδερμίδας. Για αυτό επιλέγουμε μια στοχευμένη εφαρμογή μόνο στις προβληματικές περιοχές.

Πηγή:Must

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Σχόλια αναγνωστών

Φυλακτού: Ο στόχος ήταν να πληγεί το δημόσιο σχολείο

«Εξ ορθολογισμός είναι να αποκόπτεις 300 και πλέον θέσεις καθηγητών και να δίνεις 1688 προαγωγές ? Εξ ...»
Σκεπτόμενος  |  10:09

Φυλακτού: Ο στόχος ήταν να πληγεί το δημόσιο σχολείο

«O μέγας Φίλιος θα εννοούσε βέβαια το πλήγμα από τους εκπαιδευτικούς! »
knak  |  09:33

Λουκέτο στα σχολεία και στασιμότητα στην παιδεία

«Οταν οι εκπαιδευτικοί έχασαν το παιγνίδι, λόγω .... παπαριών! »
knak  |  09:31

Φυλακτού: Ο στόχος ήταν να πληγεί το δημόσιο σχολείο

«Ένα ΡΑΦΤΙ που θέλετε πραγματικά. Γιατι; Κοιτάξετε γύρω σας! »
Ρ Α Φ Τ Ι  |  21:42

Ομορφιά: Τελευταία Ενημέρωση