ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 18:50
 

Τέσσερα διατροφικά trends του 2018

Η μεγαλύτερη τάση στο κόσμο της διατροφής για τη νέα χρονιά είναι η στροφή σε μια πιο φυτική διατροφή

Newsroom Κ, Αθήνα

1. Φυτικές πρωτεΐνες

Η μεγαλύτερη τάση στο κόσμο της διατροφής για τη νέα χρονιά είναι η στροφή σε μια πιο φυτική διατροφή! Κατά τα λεγόμενα των ειδικών, αυτό έχει ήδη ξεκινήσει από το 2017, καθώς ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού άρχισε να αποφεύγει την κατανάλωση κόκκινου κρέατος και να λαμβάνει πρωτεΐνες από φυτικές πήγες, όπως τις φακές, τα μαύρα φασόλια, το τόφου, το κινόα. Αυτό το γεγονός σε συνδυασμό με την αυξανόμενη παραγωγή vegan προϊόντων, πιθανόν, σηματοδοτεί μια νέα εποχή όσον αφορά στις διατροφικές συνήθειες των ανθρώπων.

 2. Superfood coffee

Φαίνεται ότι τα superfoods όπως o λιναρόσπορος, oι σπόροι τσια, ο κουρκουμάς, η σκόνη μάτσα, η κανέλα, το τζίντζερ, μπορούν να προστεθούν ακόμα και στον καφέ κάνοντας το αγαπημένο σας ρόφημα πιο πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και ενέργεια.

 3. Mocktails…the NEW cocktails!

Αν δεν είσαι λάτρης των αλκοολούχων ποτών και προτιμάς να πίνεις κάτι πιο ελαφρύ, δροσιστικό και φρουτένιο, υπάρχουν τα mocktails (non-alcoholic cocktails), τα οποία πρόκειται να αυξηθούν κατακόρυφα μέσα στο 2018! Τα mocktails αποτελούν καλή επιλογή για μια έξοδο, σε μέρες και νύχτες που δεν θέλεις να πιεις ή σε περιπτώσεις που θέλεις να μειώσεις την πρόσληψη αλκοόλ.

 4. Βούτυρο ghee

Το νέο βούτυρο, το οποίο ακούει στο όνομα «ghee» θεωρείται «ανώτερο» από τα συνηθισμένα αντίστοιχα προϊόντα του εμπορίου. Παράγεται από βούτυρο αγελάδας και προκύπτει από πολύ αργό βρασμό.

Με αυτό τον τρόπο απομακρύνονται το νερό οι πρωτεΐνες (καζεΐνη) και τα σάκχαρα του γάλακτος ως αποτέλεσμα να αποτελεί ιδανική εναλλακτική επιλογή «βουτύρου» για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη.

Περιέχει 65% κορεσμένα λιπαρά, 25% μονοακόρεστα και 5% πολυακόρεστα ενώ η αντοχή του στις υψηλές θερμοκρασίες το καθιστά κατάλληλο για μαγειρική. Έχει έντονο χρυσοκίτρινο χρώμα και χρησιμοποιούνταν κατά κύριο λόγο στην ινδική κουζίνα. Μελέτες που έχουν γίνει τόσο σε πειραματόζωα όσο και σε ανθρώπους δείχνουν ότι η κατανάλωση ghee μπορεί να οδηγήσει σε θετικές αλλαγές στους δείκτες υγείας της καρδιάς.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Φυλακτού: Ο στόχος ήταν να πληγεί το δημόσιο σχολείο

«Εξ ορθολογισμός είναι να αποκόπτεις 300 και πλέον θέσεις καθηγητών και να δίνεις 1688 προαγωγές ? Εξ ...»
Σκεπτόμενος  |  10:09

Φυλακτού: Ο στόχος ήταν να πληγεί το δημόσιο σχολείο

«O μέγας Φίλιος θα εννοούσε βέβαια το πλήγμα από τους εκπαιδευτικούς! »
knak  |  09:33

Λουκέτο στα σχολεία και στασιμότητα στην παιδεία

«Οταν οι εκπαιδευτικοί έχασαν το παιγνίδι, λόγω .... παπαριών! »
knak  |  09:31

Φυλακτού: Ο στόχος ήταν να πληγεί το δημόσιο σχολείο

«Ένα ΡΑΦΤΙ που θέλετε πραγματικά. Γιατι; Κοιτάξετε γύρω σας! »
Ρ Α Φ Τ Ι  |  21:42

Γυναίκα: Τελευταία Ενημέρωση

Ο οίκος Delpozo και Roksanda μας το έδειξε σε chic σύνολα και κοστούμια, ο οίκος Dries Van Noten σε cozy πλεκτά

Το χρώμα του Φθινοπώρου

Μια από τις μεγαλύτερες τάσεις που θα έχετε συνειδητοποιήσει πως θα δείτε παντού είναι το καφέ
Newsroom K
 |  ΜΟΔΑ