ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πέντε σημάδια ότι ήρθε η ώρα να χωρίσετε

Ήρθε η ώρα να βάλεις τελεία στην σχέση σου;

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Από μικρές, οι περισσότερες γυναίκες έχουν μάθει πως η αγάπη θέλει θυσίες και πως για έναν έρωτα πρέπει να παλέψεις μέχρι τελικής πτώσεως.

Καλώς ή κακώς είτε το παραδεχόμαστε είτε όχι πολλές γυναίκες, αν όχι όλες, παραμένουν σε μια σχέση, παρόλο που δεν είναι πραγματικά ευτυχισμένες, μόνο και μόνο επειδή δυσκολεύονται να πουν στον σύντροφο τους την φράση: «Θέλω να χωρίσουμε».

Στατιστικές μάλιστα έχουν αποδείξει ό,τι το 34% των γυναικών παραμένει σε μια ανούσια σχέση για να μην κριθεί από το οικογενειακό ή φιλικό της περιβάλλον, για να αποφύγει την διαδικασία να εξηγεί κάθε λίγο και λιγάκι τους λόγους που την οδήγησαν στον χωρισμό, ή επειδή νιώθει αβεβαιότητα για το μέλλον.

Σίγουρα ο χωρισμός είναι μια επώδυνη κατάσταση που καμία γυναίκα δε επιθυμεί να βιώσει, αν όμως ταυτίζεσαι με περισσότερα από 3 από τα πέντε σημάδια που ακολουθούν, τότε μάλλον ήρθε η ώρα να βάλεις τελεία στην σχέση σου.

Τα πέντε σήματα κινδύνου θα σου ανοίξουν τα μάτια αλλά και το στόμα για να πεις την ψυχοφθόρα φράση: «Θέλω να χωρίσουμε»

1) Έχεις αλλάξει… προς το χειρότερο: Ίσως να μην υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να σου βγάζει ο σύντροφος σου, τον χειρότερο σου εαυτό. Για να συνεχίζεις να είσαι σε μια ερωτική σχέση πρέπει ο άνθρωπος σου να σε κάνει να προσπαθείς να γίνεσαι μέρα με τη μέρα καλύτερος άνθρωπος. Να έχεις κίνητρο, να τα βλέπεις όλα θετικά επειδή πολύ απλά τον έχεις στην ζωή σου.

Αν πλέον νιώθεις πως αυτή η «ιστοριούλα» απέχει πολύ από την δική σου πραγματικότητα, τότε δυστυχώς δεν έχεις κανένα λόγο να είσαι μαζί του.

2) Δεν προσπαθεί για την σχέση σας: Νιώθεις ότι είναι συνεχώς αδιάφορος και δεν προσφέρει σχεδόν τίποτα στην σχέση σας, συγκριτικά με παλαιότερα; Αισθάνεσαι πως κάνεις υπεράνθρωπες προσπάθειες για να κρατήσεις ζωντανή την σχέση σου; Αν η απάντηση σου είναι «δύο στα δύο» τότε βάλε πλώρη για άλλα μέρη, επειδή στο τέλος θα χάσεις τον εαυτό σου.

3) Τσακώνεστε για ανούσια πράγματα: Κατηγορείτε συνεχώς ο ένας τον άλλο και ότι κάνεις, ο σύντροφος σου το βρίσκει λάθος; Σε κάθε σας συζήτηση υπάρχει ένταση και δυσκολεύεστε να δώσετε λύση στα υπάρχοντα προβλήματα σας και το μόνο που καταφέρνετε είναι να δημιουργείτε κι αλλά; Αν κουνάς το κεφάλι καταφατικά μεν, με απογοήτευση δε, τότε έχουμε να σας πούμε ότι η επικοινωνία στην σχέση σας έχει πάει περίπατο… και δεν ξέρουμε πότε θα επιστρέψει. 

4) Νιώθεις συνεχώς ένοχη… και δεν γνωρίζεις καν το γιατί; Ένας άντρας που ''αναγκάζει'' μια γυναίκα να αισθάνεται συνεχώς τύψεις και άσχημα με τον εαυτό της δεν αξίζει να είναι μαζί της. Θυμάσαι πότε ήταν η τελευταία φορά που σε έκανε να αισθάνθείς όμορφα με τον εαυτό σου; Πότε επιβράβευσε μια πράξη σου και πότε εκτίμησε κάτι που έκανες για εκείνον; Αν όχι, δεν έχεις κανένα λόγο να είσαι μαζί του.

5) Τον απάτησες ή σε απάτησε....

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Θέματα: Τελευταία Ενημέρωση