ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Γιατί οι γυναίκες έγιναν cougars;

Το φαινόμενο των ώριμων κυριών που προτιμούν τους πολύ νεότερους έχει γίνει trend

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Από την Ναταλία Γερμανού, την Άννα Βίσση και την Ρούλα Κορομηλά μέχρι την Demi Moore, την Madonna και την  Joan Collins τα τελευταία χρόνια το φαινόμενο των ώριμων και επιτυχημένων κυριών που προτιμούν τους πολύ νεότερους άνδρες για συντρόφους, όχι μόνο εξαπλώνεται συνεχώς αλλά έχει γίνει trend.

Αλήθεια γιατί συμβαίνει αυτό; Ποιοι είναι οι λόγοι που οδηγούν τον γυναικείο πληθυσμό σε αυτή την επιλογή και ποια τα πλεονεκτήματα μιας τέτοιας σχέσης;  Οι τέσσερεις λόγοι που ακολουθούν μας λύνουν τις απορίες.

1) Για να επιβληθούν: Αποδεδειγμένα, μια γυναίκα είναι δύσκολο να «χειραγωγήσει» έναν άνδρα συνομήλικο ή μεγαλύτερό της, λόγω του ότι όταν  οι άνδρες έχουν περάσει τα «άντα», σύμφωνα με μελέτες που πραγματοποιήθηκαν κατά καιρούς, γνωρίζουν πολύ καλά τι θέλουν, μπορούν να πουν πιο εύκολα τι νιώθουν  και γνωρίζουν ακριβώς πως να κρατάνε τα ινία της σχέσης. Από την άλλη ένας μικρότερος σε ηλικία σύντροφος, δεν έχει την ανάγκη να αναλαμβάνει ρόλο αρχηγού, αφού νιώθει πως το έπαθλο του είναι το γεγονός ότι κατάφερε να κατακτήσει μια γυναίκα μεγαλύτερη του.  Το αποτέλεσμα; Η γυναίκα έχει το πάνω χέρι και καθορίζει όπως η ίδια θέλει την σχέση της, κάτι που την κάνει να αισθάνεται πιο δυναμική, ανεξάρτητη και με περισσότερη αυτοπεποίθηση.

2) Μεγαλύτερες αντοχές καλύτερο σεξ: «Κρατιέμαι σε φόρμα κάνοντας πολύ σεξ» είχε ομολογήσει παλαιότερα η  ηθοποιός, όταν ήταν ακόμη παντρεμένη με τον κατά δεκατέσσερα  χρόνια νεότερο της  Ashton Kutcher. Έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Γερμανίας υποστηρίζει ότι οι γυναίκες που διατηρούν σεξουαλικές σχέσεις με νεότερους άνδρες δεν έχουν taboo στο κρεβάτι, είναι πιο απελευθερωμένες και ανοιχτές σε νέες εμπειρίες, και απολαμβάνουν πολύ περισσότερο την ερωτική πράξη.  Υπάρχει όμως  και η άλλη πλευρά του νομίσματος που θέλει τις γυναίκες οι οποίες επιλέγουν νεότερους συντρόφους να νιώθουν ανασφάλειες, κάτι που τους δημιουργεί την ανάγκη να έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο κρεβάτι.

3) Πιο στοργικές και ρεαλίστριες: Έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης υποστηρίζει ότι οι γυναίκες που αναζητούν και επιλέγουν συνειδητά ένα σύντροφο πολύ μικρότερο τους ηλικιακά είναι πιο ρεαλίστριες, αφού αναγνωρίζουν το φαινόμενο της λειψανδρία που «μαστίζει» την εποχή.

Παράλληλα η σχέση με ένα νεότερο άνδρα τις βοηθά να ξαναβρούν ένα κομμάτι του νεότερου εαυτού τους. Έρευνα μάλιστα του Πανεπιστημίου του Bristol υποστηρίζει πως οι γυναίκες που επιλέγουν μικρότερους συντρόφους, ασυνείδητα νιώθουν την ανάγκη να εκδηλώσουν αισθήματα φροντίδας και αγάπης που η ίδιες στερήθηκαν, ενώ βλέποντας το σύντροφό τους, ίσως και να βλέπουν και τον εαυτό τους σε μια άλλη ηλικία.

4) Ανέμελη ζωή: Ψυχολόγοι έχουν παρομοιάσει τους νεότερους άνδρες ως το «ελιξίριο» για να παραμείνει μια γυναίκα νέα, αφού μέσω εκείνων ξαναβρίσκουν την αφέλεια, την ελαφρότητα, την παιδικότητα, την ξεγνοιασιά και γενικότερα βιώνουν μια πιο ανέμελη ζωή.

Παράλληλα παίζει ρόλο και το γεγονός πως σε κάποιες γυναίκες δεν έχει κτυπήσει το βιολογικό τους ρολόι -δε θέλουν να γίνουν μητέρες-. Σε μια τέτοια περίπτωση, πράγματι, είναι πιο δύσκολο μια γυναίκα να δημιουργήσει μια σχέση με άνδρα συνομήλικο ή μεγαλύτερό της, αφού εκείνος κα κατά πάσα πιθανότητα θα θέλει να αποκτήσει απογόνους. Για αυτό επιλέγει ένα άνδρα πιο «ανώριμο» που δεν σκέφτεται την πατρότητα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Θέματα: Τελευταία Ενημέρωση

X