ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κάν’ το όπως η Claire Underwood

Γιατί η πρωταγωνίστρια του «House of Cards» αποτελεί γυναικείο πρότυπο

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Της Ιωάννας Σκορδής

Για όσες δεν την γνωρίζουν, η Claire Underwood είναι η πρωταγωνίστρια της δημοφιλούς αμερικάνικης τηλεοπτικής σειράς, πολιτικού/δραματικού περιεχόμενου, «House of Cards», την οποία μπορούμε και εμείς να παρακολουθήσουμε μέσω Netflix.

Τον ρόλο ενσαρκώνει η ηθοποιός Robin Wright, η οποία και έχει καταφέρει να αναδείξει τον χαρακτήρα που υποδύεται, ανάγοντάς τον στο απόλυτο ίνδαλμα για την κάθε σύγχρονη γυναίκα.

Η Claire είναι η Πρώτη Κυρία της Αμερικής, σύζυγος του Προέδρου της Αμερικής, Franc Underwood.

Διαβάστε τους τέσσερις λόγους για τους οποίους αγαπάμε την Claire Underwood και για τους οποίους όλες οι σημερινές γυναίκες θα έπρεπε να την έχουν πρότυπό τους:

1) Είναι φιλόδοξη και ξέρει πώς να κάνει τους στόχους της πραγματικότητα. Πρόκειται για μία δυναμική και ενδιαφέρουσα γυναίκα, η οποία έχει πολύ μεγάλους στόχους στη ζωή της και δουλεύει σκληρά και μεθοδευμένα για να τους κάνει πραγματικότητα. Δεν είναι τυχαίο ότι προεδρεύει επιτυχώς ενός αφιλοκερδούς Περιβαλλοντικού Οργανισμού, καταφέρνει να γίνει Δεύτερη Κυρία της Αμερικής, μετά Πρώτη Κυρία και Πρέσβειρα των Ηνωμένων Εθνών. Τίποτα δεν στέκεται εμπόδιο μπροστά στη μεθοδικότητα της και τη δίψα της για επαγγελματική επιτυχία και ανέλιξη.

2) Φαντάζει σκληρή και απόμακρη, όμως έτσι καμουφλάρει τις ευαισθησίες της και αμύνεται απέναντι στις έξωθεν επιθέσεις. Στην πορεία των επεισοδίων, δεν διστάζει να αποκαλύψει τις τρυφερές πτυχές του χαρακτήρα της, παίρνοντας θέση απέναντι στο θέμα των βιασμών, στο θέμα της μητρότητας και αλλού, εκδηλώνοντας τις ευαισθησίες της. Προστατεύει τον εαυτό της όπου μπορεί, αλλά δεν απαρνιέται ποτέ τη γυναικεία της υπόσταση.

3) Έχει δίπλα της και μπορεί να χειριστεί κατάλληλα έναν δυναμικότατο άντρα, προωθώντας τον και στηρίζοντάς τον. Εν τούτοις, δεν μένει ποτέ στη σκιά του. Ας μην ξεχνούμε πως είναι πολύ δύσκολο να είσαι η σύζυγος του Προέδρου της Αμερικής. Και όμως η Claire μας αποδεικνύει πόσο ισάξια μπορεί να σταθεί στο πλευρό ενός επιτυχημένου άντρα. Ούσα ανοιχτόμυαλη, δίνει στο σύζυγό της την ελευθερία να μοιράζεται μαζί της ακόμα και εκάστοτε εξωσυζυγικές ερωτικές του σχέσεις. Ποιος ξέρει, ίσως μία ακόμα τακτική της για να επιστρέφει πάντοτε ο σύζυγός της σε αυτήν, αφού του δείχνει πως έχει τη δική της σιδερένια προσωπικότητα και προσδιορίζει η ίδια τον εαυτό της.

4) Είναι στυλάτη και κομψή. Οτιδήποτε φοράει, καταφέρνει να το αναδείξει, είτε αυτό είναι ένα πρωτοκλασάτο, κλασικό φόρεμα, με το οποίο κάνει εμφανίσεις ως Πρώτη Κυρία είτε είναι οι αθλητικές της φόρμες με τις οποίες τρέχει στο πάρκο. Το στυλ της είναι μινιμαλιστικό, αφού πάντα ποντάρει σε ελάχιστα, αλλά κομψότατα αξεσουάρ, που τονίζουν περισσότερο την κομψότητά της.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Θέματα: Τελευταία Ενημέρωση