ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μικρά κόλπα για να τα προλάβεις όλα και αυτές τις γιορτές

Πώς να διαχειριστείς κατάλληλα τον χρόνο σου για να μην… πελαγώσεις

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Πλησιάζουν οι γιορτές και τα αισθήματα για κάθε γυναίκα είναι ανάμικτα, μιας και, από τη μία, οι γιορτές αποτελούν μία ευκαιρία για τρυφερές στιγμές οικογενειακής θαλπωρής και θρησκευτικής κατάνυξης. Από την άλλη όμως, οι οικογενειακές μαζώξεις και τα διάφορα τραπέζια προκαλούν σε κάθε γυναίκα άγχος για να τα προλάβει όλα. 

Επειδή, λοιπόν, παρά το άγχος και τις ανησυχίες σου, μπορείς να τα προλάβεις όλα και να απολαύσεις τη γιορτινή αυτή ανάπαυλα από την καθημερινότητά σου, σου δίνουμε κάποιες μικρές, βασικές συμβουλές για να το κάνεις αυτό πραγματικότητα:

1) Οργανώσου εκ των προτέρων
Το πιο σημαντικό συστατικό επιτυχίας είναι η εκ των προτέρων προετοιμασία και διεργασία. Για αυτό τον λόγο, καλό θα ήταν να ετοιμάσεις μία λίστα με όλες τις εργασίες που πρέπει να υλοποιήσεις ή τις εκκρεμότητες που πρέπει να καλύψεις.

2) Να είσαι ρεαλίστρια
Με πάσα ειλικρίνεια προς τον εαυτό σου, σκέψου σοβαρά σε ποιες ευθύνες πρέπει να ανταποκριθείς και εάν κάτι τέτοιο είναι αντικειμενικά εφικτό. Δέξου πως δεν είναι δυνατόν να τα προλάβεις όλα, ιδιαίτερα σε περιορισμένο χρονικό διάστημα. Εντούτοις, εάν θέσεις στη λίστα σου αντικειμενικούς στόχους, με ημερομηνίες και ιεράρχηση, όλα θα πάνε καλά.

3) Στοχοπροσήλωση: ένα πράγμα τη φορά
Μην σε πιάσει πανικός, δεν χρειάζεται να προσπαθήσεις να τα καλύψεις όλα μαζί και να χτυπάει το άγχος σου κόκκινο. Εάν έχεις ακολουθήσει τα προηγούμενα δύο βήματα, τότε δεν υπάρχει κανένας λόγος άγχους, αφού είσαι στη σωστή κατεύθυνση. Πράγμα που σημαίνει πως έχεις τώρα τη δυνατότητα να συγκεντρωθείς σε έναν συγκεκριμένο στόχο τη φορά, αποφεύγοντας να κάνεις πολλά πράγματα ταυτόχρονα και να μπερδεύεσαι.

4) Crisis avoided ή αλλιώς διαχειρίσου καταλλήλως την κρίση
Γιατί η κρίση θα προκύψει, αυτό είναι αλήθεια. Κάποιες φορές δεν μπορούμε να αποφύγουμε κάποιες αναποδιές ή κάποιες αλλαγές στα σχέδιά μας την τελευταία στιγμή. Εντούτοις, χρειάζεται ψυχραιμία πάνω από όλα και πρέπει και εσύ να αναπτύξεις μεθόδους διαχείρισης τέτοιων κρίσεων και αναπροσαρμογής του προγράμματός σου. Ευελιξία και προσαρμοστικότητα πάνω από όλα.

5) Ζήτησε βοήθεια
Δεν είναι κακό να ζητούμε βοήθεια όταν τη χρειαζόμαστε, οπότε μην το φοβάσαι αυτό καθόλου. Εάν είσαι υπερβολικά πιεσμένη, εάν πνίγεσαι και εάν μπορείς να ολοκληρώσεις πιο γρήγορα και εύκολα τις υποχρεώσεις σου, τότε ζήτησε από κάποιο άτομο κοντινό σου που του έχεις εμπιστοσύνη τη βοήθειά του. Στο κάτω κάτω, είναι πρακτικά αδύνατο να τα κάνεις όλα μόνη σου.

 

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Θέματα: Τελευταία Ενημέρωση