ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις για το μηλόξιδο

Τα οφέλη που έχει για την υγεία σου και πού χρειάζεται προσοχή

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Αναμφίβολα, έχεις ακούσει και διαβάσει πολλά για τα θετικά στοιχεία που προσφέρει στον οργανισμό σου το μηλόξιδο. Τόσο για την υγεία σου όσο και για τη σιλουέτα σου, το μηλόξιδο μπορεί να σε ωφελήσει σε μεγάλο βαθμό και δεν πρέπει να το υποτιμάς. 

Το μηλόξιδο προκύπτει από τη ζύμωση του χυμού αλέσματος των μήλων. Περιέχει πολλές βιταμίνες, κυρίως Β1, Β2, Β6, φολικό οξύ, νιασίνη παντοθενικό οξύ και βιταμίνη C. Επίσης, περιέχει μικρές ποσότητες νατρίου, φωσφόρου, καλίου, ασβεστίου, σιδήρου και μαγνησίου.

Εκτός από τις βιταμίνες που προσφέρει στον οργανισμό σου, το μηλόξιδο μπορεί να βοηθήσει κατά πολύ την προσπάθειά σου για να αδυνατίσεις, όπως επίσης για να ενδυναμώσεις τα οστά σου προς καταπολέμηση της οστεοπόρωσης. Επιπλέον, το μηλόξιδο μπορεί να αξιοποιηθεί εάν βασανίζεσαι από κράμπες και πόνους στα πόδια, καθώς επίσης και προς ανακούφιση των στοματικών διαταραχών, της υψηλής αρτηριακής πίεσης και άλλων.

Συνεχίζοντας με τα οφέλη του οργανισμού, το μηλόξιδο συμβάλλει στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και της χοληστερόλης. Αξίζει να αναφέρουμε ότι βοηθάει και στη βελτίωση της επιδερμίδας, κυρίως εναντίον της ακμής και των ηλιακών εγκαυμάτων.

Ωστόσο, οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί στη χρήση του, μιας και μπορεί να προκύψουν παρενέργειες από την υπερβολική χρήση, καθώς επίσης και από την ακατάλληλη χρήση. Για αυτό τον σκοπό, ενδείκνυται πάντα να εξασφαλίζετε τη γνώμη του γιατρού ή του φαρμακοποιού σας και να ακολουθείται τις οδηγίες τους.

Επίσης, εξαιτίας αλλεργιών, αλλά και λαμβάνοντας υπόψη παράγοντες όπως είναι η ηλικία και το προσωπικό ιατρικό ιστορικό, χρειάζεται ιδιαίτερα προσεγμένη χρήση.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Θέματα: Τελευταία Ενημέρωση