ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πώς να επιλέξεις το άρωμα που σου ταιριάζει καλύτερα

Γιατί το κατάλληλο άρωμα μπορεί να αναδείξει την προσωπικότητά σου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η επιλογή αρώματος είναι πολύ απαιτητική υπόθεση, μιας και οι μυρωδιές τις οποίες συνδυάζει πρέπει να αλληλεπιδρούν με τέτοιο τρόπο με το φυσικό άρωμα και τις μυρωδιές του σώματος, ώστε να δημιουργείται ένα πετυχημένο «μυρωδάτο» αποτέλεσμα. Άλλωστε, η επιλογή του αρώματός σου αποτελεί στοιχείο που αναδεικνύει την προσωπικότητα και τα γούστα σου.

Τα αρώματα χωρίζονται σε τέσσερις βασικούς τύπους, σε σχέση με το μίγμα ελαίου και την ποσότητα νερού τους. Η συγκεκριμένη αναλογία είναι αυτή που καθορίζει και την ένταση του αρώματος, καθώς και την αντοχή του.

Έτσι, το καθαρό άρωμα έχει υψηλή συγκέντρωση αιθέριων ελαίων σε σύγκριση με τους υπόλοιπους τύπους και μεγαλύτερη διάρκεια. Το Eau de Perfume έχει μικρότερη συγκέντρωση καθαρού αρώματος περίπου 8 με 15% και μπορεί να διαρκέσει περίπου 4-6 ώρες, ενώ το Eau de Toilette, με τα έλαιά του να κυμαίνονται σε ποσοστό μεταξύ 4 με10%, έχει μυρωδιά που μπορεί να διαρκέσει 3-4 ώρες. Τέλος, το Eau de Cologne μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 3 ώρες, επειδή τα έλαιά του κυμαίνονται σε ποσοστό 2 με 5%.

Πρέπει να διατηρείτε το άρωμα σε δροσερό και ξηρό μέρος και να μην το εκθέτετε στον ήλιο.
Κάθε άρωμα θέλει και την περίστασή του. Όσο κι αν σας ακούγετε παρατραβηγμένο δεν μπορείτε να φοράτε ένα άρωμα από το πρωί μέχρι το βράδυ και για όλες τις στιγμές.

Καλό θα ήταν το άρωμά σας το πρωί να είναι πιο ελαφρύ από το άρωμα που θα φοράτε το βράδυ. Ενδείκνυται να το ψεκάσετε στο σώμα και όχι στα ρούχα, όπως κάνουν οι πιο πολλές γυναίκες. Σε συγκεκριμένα σημεία, όπως στους καρπούς, πίσω από τα αυτιά, στο λαιμό και στο εσωτερικό του αγκώνα, η θερμοκρασία του σώματος είναι υψηλότερη. Έτσι η μυρωδιά του αρώματός σας θα είναι πιο έντονη και μεγαλύτερης διάρκειας.

Προσοχή στις υπερβολές, καθώς λίγες σταγόνες αρκούν για να δημιουργήσετε το αποτέλεσμα που θέλετε, οπότε δεν χρειάζεται με καμία δύναμη να το παρακάνετε.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Θέματα: Τελευταία Ενημέρωση