ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Οι κανόνες της σωστής διατροφής

Το μυστικό κρύβεται σε διατροφικά tips

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Σύμφωνα με έρευνες οι περισσότερες γυναίκες δίνουν συνεχή μάχη με τη ζυγαριά είτε για να χάσουν βάρος, είτε για να διατηρηθούν στα κιλά τους.

Ωστόσο οι διατροφολόγοι υποστηρίζουν ότι το μυστικό για μια καλλίγραμμη σιλουέτα κρύβεται αλλού…. σε κάποια έξυπνα διατροφικά tips.

Οι 3 αρχές σωστής διατροφής είναι ποικιλία, ισορροπία γευμάτων μέσα στην μέρα και μέτρια κατανάλωση. Να θυμάστε πάντα να τρώτε 5-6 μικρά γεύματα την ημέρα παρά ένα μεγάλο και λιπαρό γεύμα την νύχτα.

  • Αποφεύγετε τα τηγανιτά και να προτιμάτε το βραστό, στη σχάρα, στον ατμό, ή ακόμα και στο φούρνο μικροκυμάτων σαν τρόποι μαγειρέματος.
  • Αν θα μαγειρέψετε χοιρινό ή βοδινό τότε αφαιρέστε το λίπος πριν το μαγειρέψετε και σκουπίστε το με χαρτοπετσέτες. Προτιμήστε όμως, το κοτόπουλο και το ψάρι σαν την πιο συχνή πηγή πρωτεΐνης και αποφύγετε την συχνή κατανάλωση μπέικον, λουκάνικο και παστουρμά.
  • Να θυμάστε πως όλα τα φαγητά επιτρέπονται στο πιάτο σας, κάποια πιο συχνά και κάποια πιο σπάνια.
  • Πάντοτε να πηγαίνετε χορτάτοι στην υπεραγορά για ψώνια. Αν πάτε πεινασμένοι τότε θα μπείτε σε μεγάλο πειρασμό να αγοράσετε λιχουδιές ψηλές σε λιπαρά και θερμίδες ενώ άλλοτε δεν θα τα αγοράζατε. Επίσης, πάντοτε να πηγαίνετε με μια λίστα στην υπεραγορά και προσπαθήστε να μην αγοράσετε τίποτα εκτός λίστας.
  • Αν θα πάτε έξω για φαγητό, μην μείνετε νηστικοί όλη μέρα για να φάτε καλά το βράδυ. Συνήθως, δεν μπορούμε να ελέγξουμε την πείνα μας και τρώμε πολύ περισσότερα από ότι πρέπει. Καλύτερα είναι να φάτε ένα ελαφρύ μεσημεριανό και 2-3 μικρά σνακ κατά την διάρκεια της μέρας πριν πάτε έξω.
  • Όταν φτάσετε στο εστιατόριο, προσπαθήστε να παραγγείλετε πρώτοι για να μην επηρεαστείτε από τις άλλες παραγγελιές στο τραπέζι.
  • Μην ξεχνάτε τα λαχανικά και τις σαλάτες σαν συνοδεία στην θέση των τηγανιτών πατάτων. Επίσης, αν δείτε πως χορτάσετε ΔΕΝ είναι ανάγκη να τελειώσετε όλα το πιάτο. Αν πρέπει να φάτε επιδόρπιο καλή επιλογή είναι η φρουτοσαλάτα ή μοιραστείτε το επιδόρπιο μαζί με την παρέα σας. Αν είστε σε δίαιτα καλό είναι να αποφύγετε τα μπουφέ και τους περισσότερους πειρασμούς.
  • Πάντα να έχετε μαζί σας, σνακ όπως ένα φρούτο ή λαχανικά ή ένα γιαουρτάκι άπαχο ή 2-3 κράκερ διαίτης ή κάποια μπάρα δημητριακών ή λίγα δημητριακά. Αυτά είναι καλά για περιπτώσεις όπου δεν καταφέρατε να φάτε για πολύ χρόνο και αρχίσατε να πεινάτε.
    Έτσι δεν μπαίνετε σε πειρασμό να αγοράσετε ένα σνακ πιο λιπαρό και πιο ψηλό σε θερμίδες.

Πηγή: Mustcy

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Θέματα: Τελευταία Ενημέρωση