ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η χρωματοθεραπεία είναι το μυστικό για ευτυχισμένη ζωή

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η συμβολή των χρωμάτων στην ψυχολογία μας είναι μεγάλη

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Πόσες φορές έχεις ακούσει τη μεταφορική φράση «βάλε χρώμα στη ζωή σου»; Η προτροπή αυτή αποδεικνύεται κυριολεκτική, αφού οι επιστήμονες εξηγούν ότι η χρωματοθεραπεία είναι το μυστικό για ευτυχισμένη ζωή.

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Γερμανίας υποστηρίζει ότι τα χρώματα που μας πλαισιώνουν, από τη διακόσμηση του σπιτιού μας μέχρι τα ρούχα και τα αξεσουάρ μας, επηρεάζουν καταλυτικά τη διάθεσή μας, τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα, μέχρι και τις αποφάσεις μας.

Οι ψυχολόγοι μάλιστα υπογραμμίζουν πως τα ανοιχτόχρωμα χρώματα όπως το λευκό, το κόκκινο, το ροζ και το κίτρινο μπορούν όχι μόνο να μας κάνουν πιο ευτυχισμένες αλλά την ίδια στιγμή μας δίνουν κίνητρα και ώθηση να εκπληρώσουμε τα όνειρά μας και να πραγματοποιήσουμε τους στόχους μας.

Τα χρώματα που έχουν τη μεγαλύτερη επιρροή στη διάθεση και τη δημιουργικότητά μας είναι:
1) Το ροζ το οποίο σύμφωνα με τους ειδικούς πολλαπλασιάζει την καλοσύνη της γυναίκας που το επιλέγει, προσφέροντάς της περισσότερα αποθέματα αγάπης.

2) Το κόκκινο, το οποίο μας προτρέπει να είμαστε πιο δραστήριοι, δημιουργικοί και παραγωγικοί.

3) Το κίτρινο χρώμα, το οποίο δίνει αισιοδοξία στη ζωή μας, έμπνευση και μας κάνει να χαλαρώνουμε.

4) Το λευκό που μας ωθεί να «βλέπουμε» τις καταστάσεις πιο θετικά και να αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες με περισσότερη διαύγεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Θέματα: Τελευταία Ενημέρωση

X