ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ξέρεις γιατί λες τα μυστικά σου σε αγνώστους;

Τις βαθύτερες μας σκέψεις και τα πιο κρυφά μας μυστικά τα μοιραζόμαστε με αγνώστους

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Τις βαθύτερες μας σκέψεις και τα πιο κρυφά μας μυστικά τα μοιραζόμαστε με αγνώστους ή τουλάχιστον έτσι υποστηρίζει μια έρευνα.

Σίγουρα θα σου έχει τύχει να εκμυστηρευτείς μια ιστορία σου σε κάποιον που δεν γνώριζες καθόλου, και στην συνέχεια αναρωτιόσουν πως μπόρεσες να κάνεις κάτι τέτοιο με τόση ευκολία.

Την απάντηση έρχεται να μας δώσει μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο «Harvard University», με επικεφαλή τον καθηγητή κοινωνιολογίας Mario Luis Small. Σύμφωνα λοιπόν με τον ίδιο, είναι πιο εύκολο να λέμε τα μυστικά μας σε αγνώστους παρά σε κοντινούς μας ανθρώπους, αφού οι άγνωστοι δεν θα μας κρίνουν.

Η έρευνα

Στην έρευνα συμμετείχαν 1000 εθελοντές εκ των όποιων οι 500 ήταν άνδρες και οι υπόλοιποι γυναίκες. Στην ερώτηση: «Εκμυστηρεύτηκες ποτέ σε κάποιον άγνωστο κάτι που δεν το είχες μοιραστεί ποτέ με κανένα αγαπημένο σου πρόσωπο;», όλοι απάντησαν «ναι».

Ο Dr.Mario Luis Small εξηγεί πως οι άνθρωποι στην προσπάθεια τους να δείχνουν τόσο τέλειοι και δυναμικοί δυσκολεύονται να μοιραστούν τα προβλήματα, τις σκέψεις, τα μυστικά και τις αδυναμίες τους με τα αγαπημένα τους πρόσωπα, γιατί φοβούνται να μην κριθούν.

Την ίδια στιγμή τονίζει πως η συγκεκριμένη συμπεριφορά, δεν πρέπει να μας ανησυχεί αφού δεν σημαίνει -απαραίτητα- ότι δεν νιώθουμε συνδεδεμένοι με τους δικούς μας ανθρώπους απλά κάποιες φορές αναζητούμε την γνώμη κάποιου τρίτου, η οποία ίσως να είναι πιο αντικειμενική.

Ένας τρίτος δεν θα μας πει ποτέ ψέματα για να μας προστατεύσει, ούτε θα μας κρίνει όπως θα κάνουν οι φίλοι μας, επειδή πολύ απλά δεν τον νοιάζει!

Θα ακούσει τι έχεις να του πεις με τεράστια προσοχή και ενδιαφέρον αφού για εκείνον θα είναι μια νέα ιστορία και μετά θα το ξεχάσει. Το αποτέλεσμα; Δεν θα σε προδώσει, θα σε απαλλάξει από τις σκέψεις σου, θα σου δώσει μια αντικειμενική απάντηση και θα σε βοηθήσει να δεις τα πράγματα από διαφορετική οπτική γωνιά!

Πηή:Mustcy

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Θέματα: Τελευταία Ενημέρωση

X