ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

3 πράγματα που δεν γνωρίζεις για το άγχος

Tο άγχος προκαλεί σε όλους το ίδιο συναίσθημα και τα ίδια ψυχοσωματικά προβλήματα

Newsroom K

Αποτελεί ένα από τα πιο δυσάρεστα συναισθήματα που μπορείς να νιώσεις, ενώ όταν σε καταβάλει σίγουρα δεν σου επιτρέπει να κρίνεις και να πράξεις σωστά ή όπως θα έπραττες υπό κανονικές συνθήκες.

Ο λόγος για το άγχος, που ''ταλαιπωρεί'' καθημερινά ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων που φτάνει το 83%. Μπορεί λοιπόν ο κάθε άνθρωπος να αγχώνεται για διαφορετικούς λόγους, ωστόσο το άγχος προκαλεί σε όλους το ίδιο συναίσθημα και παρόμοια ψυχοσωματικά προβλήματα.

Κι ενώ όλοι αναζητάμε λύσεις, τεχνικές και τρόπους για να το καταπολεμήσουμε, από ψυχοθεραπεία μέχρι γυμναστική και σωστή διατροφή λίγοι γνωρίζουμε ποιες είναι πραγματικές αιτίες που το προκαλούν. Με αφορμή λοιπόν την άγνοια των περισσότερων απο εμάς, οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Βαλτιμόρης στην προσπάθειά τους να αποκωδικοποιήσουν το άγχος και τις συνέπειες που έχει στην σωματική και την ψυχική μας υγεία, ανακάλυψαν τα 3 στοιχεία που συνδέονται με το άγχος και σίγουρα θα σας εκπλήξουν.

1) Το άγχος είναι κληρονομικό: Ίσως να το έχεις ακούσει ξανά αλλά να μην έδωσες ιδιαίτερη σημασία. Το γεγονός όμως ότι το άγχος είναι στα γονίδια σου επειδή έχεις αγχώδεις γονείς είναι πλέον αποδεδειγμένο επιστημονικό.

2) Λάθος συμπεράσματα: Αλήθεια πόσες φορές έχεις μετανιώσει για πράγματα που είπες ή έκανες όταν ήσουν αγχωμένη; Είμαστε σίγουροι ότι η απάντηση σου είναι: «αμέτρητες φορές», άλλα να ξέρεις πως δεν είσαι η μόνη! Έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2006 από τον καθηγητή Fraley, οι άνθρωποι που βρίσκονται σε κατάσταση πανικού βγάζουν πολύ γρήγορα συμπεράσματα από τις εκφράσεις των προσώπων των άλλων. Σύμφωνα με τον επικεφαλή της έρευνας, οι άνθρωποι αυτοί μπορεί να αντιμετωπίσουν προβλήματα στις σχέσεις τους γιατί μπορεί να παρερμηνεύσουν τις εκφράσεις των άλλων, τα συναισθήματά τους και τις προθέσεις τους.

3) Ζαλάδες και ίλιγγοι: Όσο περισσότερο αγχώνεσαι τόσο περισσότερο αντιδρά ο οργανισμός σου. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι οι άνθρωποι που αγχώνονται καθημερινά και σε μεγάλο βαθμό τότε είναι πολύ πιθανό να έχουν πρόβλημα αστάθειας (ίλιγγους, ζαλάδες) αλλά και προβλήματα όσφρησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Αναστασιάδης: Δεν είναι με το να δίνεις μόνο που θα εξευρεθεί λύση (βίντεο)

«…ούτε με τις περαπεδκιώτικες πονηράδες!!!»
Ai Em  |  09:37

#PoliticsBlog Το θεαματικό φινάλε της Χρυσταλλούς και ο δυναμισμός του Συλλούρη

«Κουτοπονηράδες. Εδώ βουλευτές με μη εξυπηρετούμενα δάνεια διαπραγματεύτηκαν και ψήφισαν νομοσχέδια που ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  12:38

Στα 3,1 δισ. ευρώ μειώθηκε το εμπορικό έλλειμμα στην Κύπρο

«" Οι συνολικές εξαγωγές ανήλθαν σε €3 δισ, αύξηση 53% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2017 (€1 δισ. ...»
Χρίστος  |  17:42

Στα 3,1 δισ. ευρώ μειώθηκε το εμπορικό έλλειμμα στην Κύπρο

«Έλεος.... "Οι εισαγωγές από τον υπόλοιπο κόσμο ανήλθαν σε €171,7 δισ, αύξηση 6,4% σε σύγκριση με ...»
Χρίστος  |  17:38

Θέματα: Τελευταία Ενημέρωση