ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Επτά superfoods για καλύτερο ύπνο

Ασβέστιο, μαγνήσιο και κάλλιο βασικά θρεπτικά συστατικά για τη διατροφή μας

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Δεν είστε σίγουροι για το τι πρέπει να καταναλώνετε για να έχετε ποιοτικό ύπνο; Αν εξακολουθείτε να μετράτε πρόβατα ή να καταναλώνετε υπνωτικά χάπια ήρθε η ώρα να αλλάξετε τη διατροφή σας.

Πρέπει να εντάξετε στην διατροφή σας τροφές με βασικά θρεπτικά συστατικά, όπως το ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο, βιταμίνες όπως αμύγδαλα, μπανάνα, καφέ ρύζι, κεράσια και ρεβίθια, cale και πλιγούρι βρώμης.

«Τα τρόφιμα που τρώτε έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην ποιότητα του ύπνου σας» ,λέει ο Jason Wrobel.

1. Αμύγδαλα
Τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε κάλιο και βιταμίνες συμπλέγματος Β, που βοηθούν το νευρικό μας σύστημα να χαλαρώσει.

2. Μπανάνες
Είναι γεμάτες με βιταμίνες Β και κάλιο – στοιχείο που ανταγωνίζεται την αϋπνία.

3. Καστανό ρύζι
Περιέχει αμινοβουτυρικό οξύ, το οποίο είναι ένα φυσικό Ambien- είναι σαν ηρεμιστικό που επηρεάζει τις χημικές ουσίες στον εγκέφαλο και προκαλεί ισορροπία ειδικά σε άτομα με προβλήματα ύπνου – και λειτουργεί σχεδόν σαν ένα φυσικό ηρεμιστικό.

4. Ρεβίθια
Θα γίνει ο νέος καλύτερος σας φίλος; Περιέχουν βιταμίνη Β6 η οποία είναι απαραίτητη για να παράγει μελατονίνη και βοηθούν το σώμα και το νευρικό σύστημα σας να χαλαρώσει όταν έρθει η ώρα του ύπνου.

5. Cale
H ανεπάρκεια μαγνησίου είναι μια σημαντική αιτία της αϋπνία. Το cale είναι πλούσιο σε μαγνήσιο και καλό θα ήταν να το εντάξετε στο πιάτο σας αλλά και στα smoothies σας.

6. Oatmeal
Σίγουρα, είναι το πρωινό αρκετών αλλα γιατί να μην μπορεί να είναι και το βραδινό αφού βοηθά να απελευθερωθούν οι ορμόνες του ύπνου;

7. Καρύδια
Είναι μεγάλη πηγή τρυπτοφάνης, η οποία ούσια μετατρέπεται σε σεροτονίνη, η οποία προκαλεί ύπνο. Καταναλώστε μερικά καρύδια μετά από το δείπνο.

Πηγή: Mustcy

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Θέματα: Τελευταία Ενημέρωση