ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ψηφιακή «Αποτοξίνωση»

Φέτος ας ζητήσουμε από τον εαυτό μας 3 ημέρες αποχή από συσκευές

Kathimerini.gr

Όταν είμασταν παιδιά ζητούσαμε δώρα από τον Άγιο – Βασίλη, μεγαλώνοντας μάθαμε να ζητάμε από τον εαυτό μας. Φέτος πιο πολύ από ποτέ πρέπει να ζητήσουμε κάτι διαφορετικό και ίσως κάτι τελείως ξεχωριστό που έχει να κάνει με την ψηφιακή πλευρά της ζωής. Φέτος ας ζητήσουμε από τον εαυτό μας 3 ημέρες κατά τις οποίες θα κάνουμε «αποτοξίνωση» από την υπερβολή που μας διακατέχει στη χρήση του κινητού/tablet ή και υπολογιστή.

Για τους πιο θαρραλέους αυτό σημαίνει πλήρης αποχή και για άλλους αισθητή μείωση της υπερβολικής προσκόλλησης τους. Είναι μια πρόκληση για όλους στα σίγουρα, μιας και η συνήθεια γίνεται δεύτερη φύση μας. Εγώ λέω να το δοκιμάσω πάντως και να σας γράψω την εμπειρία μου, σαν δώρο στον εαυτό μου για το κλείσιμο του 2016.

Πάμε να δούμε πως θα το καταφέρουμε. Αρχικά ας διαλέξουμε ημέρες. Η περίοδος των γιορτών είναι ιδανική γιατί μας δίνει τουλάχιστον ένα 3μερο για να το εφαρμόσουμε. Στη συνέχεια θα τακτοποιήσουμε τις επαγγελματικές μας υποχρεώσεις και θα χρησιμοποιήσουμε την μαγική αυτόματη απάντηση στο email. Καλό είναι να μην ξεχάσουμε να ενημερώσουμε τους αγαπημένους μας και την οικογένεια μας, στόχος δεν είναι να απομονωθούμε ούτε να τους ανησυχήσουμε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Θέματα: Τελευταία Ενημέρωση