ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 20:05
 

Σεξουαλικά απογοητευμένες οι Βρετανίδες

Οι περισσότερες γυναίκες που ήταν σεξουαλικώς ενεργές χρησιμοποιούσαν τουλάχιστον μία μέθοδο αντισύλληψης

Newsroom Κ, Αθήνα

Οι μισές Βρετανίδες ηλικίας από 25 έως 34 ετών δεν έχουν ικανοποιητική σεξουαλική ζωή σύμφωνα με μελέτη της Public Health England.

Περίπου επτά χιλιάδες γυναίκες μεγαλύτερες των 16 ετών απάντησαν στην πρώτη έρευνα του είδους που πραγματοποίησε ο υγειονομικός οργανισμός, προκειμένου να δημιουργηθεί η μελλοντική πολιτική για την αναπαραγωγική υγεία. Η σεξουαλική ικανοποίηση φαίνεται να αυξάνεται με την ηλικία και λιγότερες από το ένα τρίτο των γυναικών ηλικίας 55 έως 64 ετών ανέφεραν έλλειψη σεξουαλικής ικανοποίησης κατά τους τελευταίους δώδεκα μήνες.

Οπως φάνηκε, η αποφυγή μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης ήταν αυτό που συνολικά ανησυχούσε τις γυναίκες περισσότερο. Η διαχείριση της επώδυνης και βαριάς έμμηνης ρύσης ήταν η τρίτη κατά σειρά αναπαραγωγική ανησυχία, ενώ η ελπίδα μιας ικανοποιητικής σεξουαλικής ζωής ήταν η δεύτερη. Οι εξετάσεις αναπαραγωγικής υγείας όπως είναι το τεστ Παπανικολάου ήταν η τέταρτη ανησυχία. Αλλα συμπτώματα της αναπαραγωγικής υγείας ήταν η πέμπτη και η δυσκολία του να κυοφορήσεις ήταν η έκτη αναπαραγωγική ανησυχία. Η προσβολή από μία σεξουαλικώς μεταδιδόμενη νόσο ήταν έβδομη στη λίστα.

Τα διαφορετικά θέματα λάμβαναν μεγαλύτερη ή μικρότερη σημασία αναλόγως του σταδίου στη ζωή της γυναίκας.

Οι γυναίκες που απάντησαν στην έρευνα ήταν 16 ετών ή μεγαλύτερες και ζούσαν στην Αγγλία. Περίπου το 65% των γυναικών απάντησε ότι είχε έρθει σε σεξουαλική επαφή μέσα στον τελευταίο μήνα και ένα ακόμα 12% ότι είχε ερωτική επαφή την τελευταία τριμηνία.

Οπως διαπιστώθηκε:

Οι περισσότερες γυναίκες που ήταν σεξουαλικώς ενεργές χρησιμοποιούσαν τουλάχιστον μία μέθοδο αντισύλληψης. Περίπου το ένα τρίτο που λάμβανε αντισύλληψη χρησιμοποιούσε διάφραγμα ή κάποιο άλλο εμφύτευμα. Επίσης, το ένα τρίτο των γυναικών χρησιμοποιούσε αντισυλληπτικό χάπι. Τα προφυλακτικά ήταν μία διαδεδομένη λύση αλλά όχι αναγκαία μία πρωτεύουσα επιλογή.

Το 12% των γυναικών ηλικίας 16 έως 24 ετών δήλωσε ότι δεν χρησιμοποιούσε μια μόνιμη αντισυλληπτική μέθοδο, συγκριτικά με το 33% των γυναικών ηλικίας από 35 έως 44 ετών και το 45% των γυναικών ηλικίας από 45 έως 54 ετών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Αίτημα για εποπτεία του αποφυλακισθέντα παιδεραστή

«Tώρα που την έπαθε η κυβέρνηση ......»
knak  |  17:49

Συντριβή ρωσικού αεροσκάφους Mig-31

«Λαλεις να εξηασαν να κλεισουν το ταγκι της πεζηνας;»
Παρης  |  16:59

Αντίδραση Γ. Εισαγγελέα για υπόθεση τεμαχίου γης στον Πωμό

«Εμετό προκαλεί το γεγονός ότι, χάρις τους χειρισμούς του κ. Γενικού, κανένας απ` αυτούς που μας κατέστρεψαν ...»
Απελπισμένος  |  10:46

Άδειασε τον Κυπριανού ο Αβέρωφ για την πράσινη γραμμή

«Μια εισήγηση. Είναι πιο σωστό στο τ΄τλο να διευκρινίζετε ποιόν Κυπριανού άδειασε για να μην μένουν ...»
CGA  |  08:15

Θέματα: Τελευταία Ενημέρωση