ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κάμερον και Μαντόνα μιλούν για τον Μπάουι

Καταιγισμός μηνυμάτων στο διαδίκτυο για τον αγαπημένο Βρετανό τραγουδιστή

ΚΥΠΕ

Φόρο τιμής στον Ντέιβιντ Μπόουι που πέθανε σε ηλικία 69 ετών μετά από 18μηνη μάχη με τον καρκίνο αποτίνουν από το πρωί με δηλώσεις και μηνύματα άλλοι καλλιτέχνες, προσωπικότητες του δημόσιου βίου και πολίτες στη Βρετανία.
 
Ο Πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε ότι μεγάλωσε ακούγοντας και βλέποντας την «ιδιοφυία» της ποπ που ήταν ο Βρετανός μουσικός. «Ήταν ο άρχοντας της επανεφεύρεσης, που συνεχώς πετύχαινε σε αυτό που έκανε. Μία τεράστια απώλεια» είπε ο κ. Κάμερον.


 
Η Μαντόνα δήλωσε «συντετριμμένη» και πρόσθεσε ότι ο Μπόουι «άλλαξε τη ζωή της», ενώ ο Βρετανός αστροναύτης Τιμ Πικ σχολίασε μέσω Twitter από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό ότι η μουσική του ήταν έμπνευση για πολλούς.

 


 

 

«Στο επανιδείν, Ντέιβιντ Μπάουϊ. Βρίσκεσαι τώρα ανάμεσα στους #Heroes. Ευχαριστούμε που βοήθησες να πέσει το Τείχος», έγραψε το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών κάνοντας μνεία στη μεγάλη επιτυχία του καλλιτέχνη, εκείνη την εποχή.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο κ. Walls αλλά και ο Pierre Moscovici. 

Οι τηλεοράσεις, τα ραδιόφωνα και οι ενημερωτικές ιστοσελίδες στη Βρετανία αφιερώνουν τον περισσότερο χρόνο και έκταση στον θάνατο του ανθρώπου που, μεταξύ άλλων, χαρακτηρίζεται ως «Πικάσο της ποπ» και ως ο καλλιτέχνης που μαζί με τους Beatles, τους Rolling Stones και τον Elvis Presley καθόρισαν τη φύση της ποπ μουσικής.
 
Θαυμαστές όλων των ηλικιών «βομβαρδίζουν» τους ραδιοφωνικούς σταθμούς και τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης με μηνύματα θλίψης, αλλά θυμούνται, παράλληλα, και στιγμές από την τεράστια μουσική καριέρα του Ντέιβιντ Μπόουι.
 
Μόλις λίγες ημέρες πριν από τον θάνατό του, ανήμερα των 69ων γενεθλίων του, ο Βρετανός μουσικός από το νότιο Λονδίνο κυκλοφόρησε τη νέα του δουλειά, το άλμπουμ «Blackstar», το οποίο έγινε δεκτό με θετικές κριτικές στη Βρετανία.

Showbiz: Τελευταία Ενημέρωση

X