ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στη δημοσιότητα τα ποσά ρεκόρ για την ασφάλεια του Mark Zuckerberg;

Υπέρογκα ποσά ξοδεύονται ετησίως για την ασφάλεια του μεγιστάνα της τεχνολογίας

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η Facebook Inc. ξόδεψε σύμφωνα με το Bloomberg, 4.260.000 $ για την ασφάλεια για τον Mark Zuckerberg πέρυσι. Kοινοποιώντας για πρώτη φορά το μέγεθος της εν λόγω δαπάνης, αποκαλύπτεται πως τελικά καταφέρνει να είναι η υψηλότερη μεταξύ των εταιρειών του Standard & Poors 500 Index στις δημοσιονομικές δηλώσεις του 2015.

Η δαπάνη ανεβάζει το συνολικό κόστος για τα έτη  2013-2015 σε 12.5 εκατομμύρια δολάρια. Το κόστος προκύπτει για την αντιμετώπιση των ανησυχιών για την ασφάλεια λόγω των ειδικών απειλών που προκύπτουν άμεσα ως αποτέλεσμα της θέσης του ως ιδρυτή,Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου, αναφέρει η εταιρεία. Ο Zuckerberg είναι ο όγδοος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με αξία 47 δισεκατομμύρια $, σύμφωνα με το Δείκτη Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg.

Το ποσό που δαπανά η εταιρεία για την προστασία του "Μr. Facebook" είναι αστρονομικό αν κανείς το συγκρίνει με αυτά που ξοδεύονται για τους άλλους μεγιστάνες όπως ο Jeff Bezos (1.6 εκατ, δολάρια), ο Warren Buffett (370,244 δολάρια) και ο Tim Cook (209,151 δολάρια), οι οποίοι βρίσκονται στη λίστα με πολύ χαμηλότερα ποσά.
 
Το Facebook παρέχει στον Zuckerberg ένα σύστημα ασφαλείας στο σπίτι και φύλακες που το προστατεύουν ενώ η ομάδα εποπτεύεται από έναν πρώην πράκτορα της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ, που ήταν στην υπηρεσία του Μπαράκ Ομπάμα. Στα έξοδα της ασφάλειας περιλαμβάνονται οι μετακινήσεις και η προστασία κατά τα ταξίδια του με ποσά που ανεβάζουν κατά πολύ το σύνολο.

Οι πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις σε δύο ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και η ένοπλη επίθεση στο San Bernardino της Καλιφόρνια, έκαναν κάποια συμβούλια να επανεξετάσουν την ασφάλεια, ανεβάζοντας κατά πολύ το μπάτζετ στις εταιρείες, σημειώνει το Bloomberg. Πρόσφατο δημοσίευμα ανέφερε πως ο αριθμός των σωματοφυλάκων που κάνει 24ωρες βάρδιες στην οικία του Zuckerberg είναι 16 ενώ πρόσφατα είχαν κυκλοφορήσει και φωτογραφίες του που τον έδειχναν να κάνει τζόκινγκ στο Βερολίνο περιτριγυρισμένος από άντρες της ασφάλειάς του
 
Για κάποιους το ποσό αυτό είναι εξωφρενικό, αλλά ο επικεφαλής μιας από τις κορυφαίες εταιρείες παροχής υπηρεσιών ασφαλείας αναφέρει πως η ασφάλεια του ιδρυτή μιας εταιρείας η οποία είναι δομημένη κατά κύριο λόγο επάνω του, είναι σημαντική προτεραιότητα. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Showbiz: Τελευταία Ενημέρωση

Το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA μετέδωσε ότι ο σχεδιαστής πέθανε στο σπίτι του στη Φλωρεντία μετά από μακρά ασθένεια
ΠΗΓΗ: AFP
 |  SHOWBIZ