ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Έφυγε από τη ζωή η Sonia Rykiel

Φτωχότερος από σήμερα ο κόσμος της μόδας

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Με ανακοίνωση της οικογένειας της, σήμερα ο κόσμος της μόδας έχασε μία από τις σημαντικότερες σχεδιάστριες της εποχής μας σε ηλικία 86 χρονών την Sonia Rykiel. Ο κόσμος της μόδας έχασε την "Βασίλισσα των Πλεκτών" όπως την αποκαλούσαν όλοι.

Η σχεδιάστρια μόδας έπασχε από Πάρκινσον και την είδηση του θανάτου της ανακοίνωση η κόρη της, Nathalie, στο Γαλλικό Πρακτορείο. "H μητέρα μου πέθανε τη νύχτα στο Παρίσι, στο σπίτι της, στις 05.00 το πρωί, από επιπλοκές της νόσου του Πάρκινσον".

Η Sonia Rykiel έχει αφήσει πίσω της μια πολύ σημαντική πορεία και περιουσία στον χώρο της μόδας. Ξεκίνησε την καριέρα της το 1962, μην μπορώντας να βρει μαλακά πουλόβερ να φορέσει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της χρησιμοποίησε έναν από τους προμηθευτές του συζύγου της στη Βενετία για να της σχεδιάσει δικά της.

Από τότε δημιούργησε την πρώτη της σειρά με ρούχα για μητέρες κι ένα μικροσκοπικό πουλόβερ, με όνομα Poor Boy Sweater, το οποίο άρχισε να πουλά μέσω της εταιρίας του συζύγου της. Το συγκεκριμένο κομμάτι έφτασε να γίνει εξώφυλλο στο περιοδικό ELLE και ήταν αυτό που έκανε διάσημη την Rykiel- εξαιτίας του στέφθηκε η "Βασίλισσα των Πλεκτών" από τους Αμερικανούς το 1967.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Showbiz: Τελευταία Ενημέρωση

Το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA μετέδωσε ότι ο σχεδιαστής πέθανε στο σπίτι του στη Φλωρεντία μετά από μακρά ασθένεια
ΠΗΓΗ: AFP
 |  SHOWBIZ