ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αστεροειδής πήρε το όνομα του Freddie Mercury

Σε ανάμνηση των 70 ετών από τη γέννηση του μεγάλου τραγουδιστή

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ο Freddie Mercury, το αστέρι του ροκ συγκροτήματος Queen, θα ταξιδεύει πλέον στον ουρανό. Ένας αστεροειδής πήρε το όνομα του, σε ανάμνηση των 70 ετών από τη γέννηση του μεγάλου τραγουδιστή, ο οποίος πέθανε το 1991, δύο μόλις μέρες αφότου επιβεβαίωσε δημόσια ότι έπασχε από AIDS.

Ο αστεροειδής «17473 Freddie Mercury», ο οποίος ανακαλύφθηκε το 1991, τη χρονιά θανάτου του μεγάλου σταρ, είναι ένας πολύ σκούρος διαστημικός βράχος διαμέτρου περίπου τριών χιλιομέτρων, ο οποίος κινείται στη μεγάλη ζώνη των αστεροειδών μεταξύ 'Αρη-Δία.

Η ονοματοδοσία αποφασίστηκε από το Κέντρο Ελασσόνων Πλανητών της Διεθνούς Αστρονομικής Ένωσης και έγινε γνωστή από τον κιθαρίστα των Queen και αστροφυσικό Μπράιαν Μέι, στη διάρκεια εκδήλωσης στην Ελβετία, για την ανάμνηση της τελευταίας μέρας ζωής του Μέρκιουρι, σύμφωνα με την Telegraph.

Ο Mercury έρχεται να προστεθεί σε άλλους μουσικούς της ποπ και της ροκ, όπως οι Beatles και ο Springsteen, που επίσης έχουν αστεροειδείς στο όνομά τους. Γεννήθηκε στη Ζανζιβάρη της αφρικανικής Τανζανίας και το πραγματικό όνομά του ήταν Φαρόκχ Μπουλσάρα, προτού το αλλάξει επισήμως σε Φρεντ Μέρκιουρι το 1970, όταν δημιουργήθηκαν οι Queen.

Πηγή: Mustcy

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Showbiz: Τελευταία Ενημέρωση

X