ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

O Ντεπ «φυλακίζεται» για την απελευθέρωση κρατούμενων καλλιτεχνών

Οι διασημότητες ποζάρουν μιμούμενοι τους κρατουμένους στις ΗΠΑ

ΠΗΓΗ: skai.gr

Πίτερ Γκάμπριελ, Τζόνι Ντεπ, Τομ Μορέλο, 'Αλεξ 'Εμπερτ, η Νάντια των Pussy Riot και άλλες διασημότητες μετέχουν στην εκστρατεία "Imprisoned for Art" (Φυλακισμένοι για την Τέχνη) ζητώντας την απελευθέρωση καλλιτεχνών που κρατούνται στις φυλακές σε όλο τον κόσμο.

Οι διασημότητες ποζάρουν μιμούμενοι τους κρατουμένους στις ΗΠΑ, σε φωτογραφίες που τυπώθηκαν σε μπλουζάκια.

«Η τέχνη δεν είναι αδίκημα» αναγράφουν όλα τα μπλουζάκια, κάτω από τη μαυρόασπρη φωτογραφία που δείχνει τον κινηματογραφικό ή μουσικό αστέρα που έχει περασμένο στο λαιμό το κορδόνι ενός πίνακα που γράφει το όνομα του κρατούμενου καλλιτέχνη.

Η εκστρατεία διεξάγεται από την οργάνωση προστασίας της ελευθερίας της έκφρασης The Voice Project, η οποία ελπίζει να προσελκύσει έτσι την προσοχή για την τύχη των φυλακισμένων καλλιτεχνών και να συγκεντρώσει χρήματα, σύμφωνα με τον συνιδρυτή της Χάντερ Χίνεϊ.

Θυμίζοντας τα ονόματα των κρατουμένων στο ευρύ κοινό, η οργάνωση ελπίζει επίσης να προστατεύσει τους φυλακισμένους από καταχρήσεις κατά τη διάρκεια της φυλάκισης τους.

Ο Βρετανός τραγουδιστής Πίτερ Γκάμπριελ φορά μπλουζάκι με το όνομα του δημοσιογράφου και συγγραφέα με διπλή υπηκοότητα, Σουηδίας και Ερυθραίας, του Ντάβιτ Ισαάκ, ο οποίος εξαφανίστηκε μετά τη σύλληψή του το 2001 στην Ερυθραία.

Ο Τζόνι Ντεπ υποστηρίζει τον Ουκρανό σκηνοθέτη 'Ολεγκ Σεντσόφ που συνελήφθη το 2014 στην Κριμαία και καταδικάστηκε σε 20ετή κάθειρξη για "τρομοκρατία".

Ο κιθαρίστας των Rage Against The Machine, Τομ Μορέλο, ανησυχεί για την τύχη του Ταϊλανδού τραγουδιστή της φολκ γνωστού με το υποκοριστικό "Tom Dundee" που καταδικάστηκε τον Ιούνιο σε κάθειρξη επτάμισι ετών για προσβολή της μοναρχίας.

Showbiz: Τελευταία Ενημέρωση

X