ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Το ηχηρό μήνυμα του ιδρυτή του Facebook στον Τραμπ

Ο Zuckerberg αντέδρασε στην περιοριστική πολιτική μετανάστευσης του προέδρου ΗΠΑ

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Μέχρι χθες, ο Mark Zuckerberg δεν είχε σχολιάσει ιδιαίτερα τα πολιτικά δρώμενα της Αμερικής. Τώρα όμως, και με αφορμή την περιοριστική πολιτική μετανάστευσης που υπέγραψε ο Trump, o ιδρυτής του Facebook έσπασε τη σιωπή του:

«Oι προπαππούδες μου ήρθαν από τη Γερμανία, την Αυστρία και την Πολωνία. Οι γονείς της Priscilla ήταν πρόσφυγες από την Κίνα και το Βιετνάμ. Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ένα έθνος μεταναστών, και θα πρέπει να είμαστε περήφανοι γι 'αυτό.

Όπως πολλοί από εσάς, είμαι και εγώ ανήσυχος για τις επιπτώσεις των πρόσφατων εκτελεστικών διαταγμάτων που υπέγραψε ο Πρόεδρος Trump. Πρέπει να συνεχίσουμε να κρατάμε τη χώρα ασφαλή, αλλά θα πρέπει να το κάνουμε εστιάζοντας σε ανθρώπους που θέτουν πραγματικά μια απειλή.

Διευρύνοντας το στόχο των αρχών επιβολής του νόμου πέρα από τους ανθρώπους που είναι πραγματική απειλή θα κάνει όλους τους Αμερικανούς λιγότερο ασφαλείς ενώ εκατομμύρια άνθρωποι χωρίς χαρτιά που δεν αποτελούν απειλή θα ζουν με το φόβο της απέλασης. Θα πρέπει επίσης να κρατήσουμε τις πόρτες μας ανοιχτές για τους πρόσφυγες και όσους χρειάζονται βοήθεια.

Αν είχαμε στραφεί μακριά από τους πρόσφυγες πριν από μερικές δεκαετίες, η οικογένεια της Priscilla δεν θα ήταν εδώ σήμερα.

Είμαστε ένα έθνος μεταναστών, και όλοι επωφελούνται όταν οι καλύτεροι και ευφυέστεροι όλου του κόσμου μπορούν να ζουν, να εργάζονται και συνεισφέρουν εδώ. Ελπίζω ότι θα βρούμε το κουράγιο και τη συμπόνια για να φέρουμε τους ανθρώπους κοντά και να κάνουν τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος για όλους»

Ο Donald Trump αποφάσισε να ''κλείσει'' τα σύνορα των ΗΠΑ για τους πρόσφυγες, τους μετάνστες αλλά και αυτούς που έχουν πράσινη κάρτα. Με αυτό το διάταγμα προβλέπεται η πλήρη αναστολή για τουλάχιστον τρεις μήνες οποιουδήποτε πολίτη από επτά μουσουλμανικές χώρες (Ιράκ, Ιράν, Λιβύη, Σομαλία, Σουδάν, Συρία και Υεμένη). Στους πρόσφυγες από τη Συρία απαγορεύεται η είσοδος οριστικά με μόνη εξαίρεση ορισμένους Χριστιανούς.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Showbiz: Τελευταία Ενημέρωση

X