ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μαραθεύτης: Δεν παρασυρόμαστε από τα προγνωστικά

Στο επίκεντρο η Κύπρος μετά την πρόκριση της Φουρέιρα

Newsroom Κ/ ΑΜΠΕ

Η Κύπρος συζητείται διεθνώς και βρίσκεται στο επίκεντρο, μετά και τη χθεσινή πρόκριση της Ελένης Φουρέιρας και του “Fuego” στον τελικό του 63ου διαγωνισμού της Eurovision, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Διευθυντής του ΡΙΚ Μιχάλης Μαραθεύτης, που βρίσκεται στη Λισσαβόνα της Πορτογαλίας με την αποστολή της κυπριακής ραδιοτηλεόρασης.

Ο κ. Μαραθεύτης δήλωσε ότι η κυπριακή αποστολή είναι πολύ χαρούμενη για την πρόκριση, που ήταν και ο στόχος.

«Το πιο σημαντικό για την Κύπρο είναι ότι συζητείται διεθνώς, είναι στο επίκεντρο. Οι δημοσιογράφοι στην αίθουσα Τύπου της Eurovision είναι πέραν των δύο χιλιάδων. Γίνονται εκτενή ρεπορτάζ για την πολύ ωραία παρουσία της Κύπρου και αυτό είναι κάτι το οποίο τιμά τη χώρα μας και είναι και ο λόγος για τον οποίο συμμετέχει η Κύπρος, άλλωστε, σε αυτό τον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό», ανέφερε ο κ. Μαραθεύτης.

ΟΓενικός Διευθυντής του ΡΙΚ Μιχάλης Μαραθεύτης 

Παράλληλα, σημείωσε ότι ο διαγωνισμός παρακολουθείται πλέον και εκτός Ευρώπης, στην Ασία, την Αυστραλία και για πρώτη φορά φέτος στην Κίνα και στην Αμερική από παναμερικανικό δίκτυο.

«Θεωρώ ότι αυτά είναι τα οφέλη μιας καλής συμμετοχής στη Eurovision και χαιρόμαστε γιατί κατάφερε να ακουστεί η Κύπρος μας», πρόσθεσε.

Ανέφερε παράλληλα ότι το ΡΙΚ δουλεύει πάνω σε αυτό το project από τις 2 Αυγούστου πέρυσι, όταν είχε την πρώτη συνάντηση με τον συνθέτη και την ομάδα του.Η Κύπρος στην κορυφή των προγνωστικών

Η Κύπρος για πρώτη φορά βρίσκεται στην κορυφή των προγνωστικών των γραφείων στοιχημάτων, που θεωρούν ότι έχει τις περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει τον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού.

Ωστόσο, η κυπριακή αποστολή παραμένει προσγειωμένη.

«Παρακολουθούμε τα προγνωστικά, αλλά δεν παρασυρόμαστε και τα προγνωστικά είναι προγνωστικά. Εμείς έχουμε τα πόδια μας γερά στη γη», ανέφερε ο κ. Μαραθεύτης.

«Θέλουμε και την Παρασκευή που θα είναι η πρόβα και θα ψηφίσουν οι κριτικές επιτροπές και το Σάββατο που θα είναι ο τελικός, να παρουσιάσουμε ένα άρτιο αποτέλεσμα, η Κύπρος μας να εκπροσωπηθεί επάξια και σωστά επί σκηνής και ευελπιστούμε ότι θα έρθει ένα καλό αποτέλεσμα», είπε.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να κερδίσει η Φουρέιρα το διαγωνισμό και να έρθει του χρόνου ο διαγωνισμός στην Κύπρο, ο κ. Μαραθεύτης επανέλαβε ότι θα πρέπει να κρατάμε τα πόδια μας γερά στη γη, συμπληρώνοντας παράλληλα «αν έρθει καλώς να ορίσει». Σημείωσε ωστόσο ότι δεν παρασύρονται από στοιχήματα ή παραφιλολογίες.

«Θέλουμε να είμαστε περήφανοι για την παρουσία μας επί σκηνής και είμαστε περήφανοι», είπε.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην ομάδα που πλαισιώνει την Ελένη Φουρέιρα και είναι σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνη για το χθεσινό αποτέλεσμα, που κέρδισε τις εντυπώσεις επί σκηνής.

«Είναι εξαιρετική η ομάδα φέτος. Έχουμε ένα καταπληκτικό τραγούδι του Άλεξ Παπακωνσταντίνου και της συνθετικής του ομάδας, έχουμε μια από τις καλύτερες χορογράφους και καλλιτεχνικές διευθύντριες πανευρωπαϊκά, την Sacha Jean-Baptiste η οποία έχει κάνει ένα εκπληκτικό σκηνικό αποτέλεσμα και μια τραγουδίστρια πραγματικά φωτιά, αλλά πέραν του ότι είναι φωτιά, είναι μια εξαιρετικά πειθαρχημένη καλλιτέχνιδα, η οποία από την αρχή έχει νιώσει περηφάνια για την εκπροσώπηση της Κύπρου και δουλεύει σκληρά για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα», ανέφερε.

Αισιόδοξη η Φουρέιρα

Όσον αφορά την ίδια την Φουρέιρα, όπως είπε ο κ. Μαραθεύτης, νιώθει αυτοπεποίθηση και έχει και λίγο δημιουργικό άγχος, που είναι λογικό, για ένα διαγωνισμό που παρακολουθείται από περισσότερα από 250 εκατομμύρια ανθρώπους.

Τόσο η ίδια, όσο και η κυπριακή αποστολή εκφράζει αισιοδοξία ότι θα έχει μια καλή σκηνική παρουσία στον τελικό.

Πρόσθεσε ότι η εκπρόσωπος της Κύπρου έχει κάνει εντύπωση και ως προσωπικότητα στους ξένους δημοσιογράφους, γιατί είναι ένας άνθρωπος πάρα πολύ προσιτός, χωρίς καθόλου έπαρση και υπεροψία.

«Είναι ένα άνθρωπος πολύ κοινωνικός, έχει μιλήσει με τους πάντες, πάντα με χαμόγελο, θετική ενέργεια και σκληρή δουλειά και μπράβο της», είπε ο κ. Μαραθεύτης.

Κάλεσε τέλος όλους τους Κύπριους να στείλουν τη θετική τους ενέργεια ώστε η Κύπρος να πάει καλά και στον τελικό και να ακουστεί το όνομά της δυνατά.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Showbiz: Τελευταία Ενημέρωση

X