ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στο εφετείο ο Χατζηγιάννης για τα εμβάσματα ύψους 5,3 εκατ. ευρώ

Τυπική διαδικασία για τα χρήματα που είχε στείλει στην Κύπρο το 2010-2011, λέει ο συνήγορος του

Newsroom Κ, Αθήνα

Στο εφετείο προσήλθε το πρωί ο τραγουδιστής Μιχάλης Χατζηγιάννης, προκειμένου να παραστεί στο Συμβούλιο Εφετών που θα κρίνει αν θα παραπεμφθεί σε δίκη για την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, για τη γνωστή υπόθεση με τα χρήματα που είχε στείλει στην Κύπρο το 2010-2011.

Η υπόθεση αφορά εμβάσματα, ύψους 5.300.000 ευρώ, που είχε στείλει στη χώρα του ο κ. Χατζηγιάννης, εξαιτίας των οποίων είχε κατηγορηθεί για φοροδιαφυγή. Η εν λόγω κατηγορία εν τέλει δεν αποδείχθηκε και πριν λίγο καιρό ο καλλιτέχνης αθωώθηκε από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων, ενώ αντίστοιχα δικαιώθηκε και από τα διοικητικά δικαστήρια.

Οι δικαστές είχαν κρίνει ότι την επίμαχη χρονική περίοδο ο καλλιτέχνης δεν απέκρυψε εισοδήματα από την εφορία και πως τα ποσά των εμβασμάτων προέρχονταν από εισοδήματα περασμένων ετών.

Ωστόσο, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, με βούλευμά του, παρέπεμψε τον κ. Χατζηγιάννη σε δίκη για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Ο κατηγορούμενος άσκησε έφεση στο συγκεκριμένο βούλευμα και η εισαγγελέας Εφετών που ανέλαβε τον φάκελο πρότεινε απόρριψη της έφεσης για τυπικούς λόγους.

Στη συνέχεια, το Συμβούλιο Εφετών διαφώνησε με την εισαγγελική λειτουργό και της επέστρεψε τη δικογραφία, με εντολή να εξετάσει την ουσία της υπόθεσης και να προτείνει την παραπομπή ή μη του τραγουδιστή στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την κατηγορία που του αποδίδεται. Έτσι, τον περασμένο Ιούνιο η εισαγγελική λειτουργός πρότεινε να μην αποδοθεί κατηγορία σε βάρος του και η δικογραφία βρίσκεται πλέον στο Συμβούλιο Εφετών, που τον κάλεσε σήμερα ενώπιον του. Ο καλλιτέχνης, του οποίου οι λογαριασμοί παραμένουν δεσμευμένοι, προσκόμισε στο Συμβούλιο Εφετών το πλήρες κείμενο της απόφασης του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων, με βάση την οποία κρίθηκε αθώος για το αδίκημα της φοροδιαφυγής.

Κατά την είσοδό του στο εφετείο, ο κ. Χατζηγιάννης δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις, ενώ ο συνηγόρός του, Χρήστος Βρούτσης, χαρακτήρισε την όλη διαδικασία τυπικό θέμα, με δεδομένο ότι και η εισαγγελέας έχει προτείνει την απαλλαγή του εντολέα του.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Το σοκ του Κακουργιοδικείου και οι χαμένοι νέοι ψηφοφόροι...

«Να μην διερωτάσαι φίλε μου. Όταν ο κ. Γενικός θέλει πετυχαίνει καταδίκες-Ίδε περίπτωση Ρίκκου»
Κώστας  |  09:52

#PoliticsBlog Το σοκ του Κακουργιοδικείου και οι χαμένοι νέοι ψηφοφόροι...

«Γιατί ο κ. Γενικός δεν επικεντρώθηκε σε πιο σημαντικά και εύκολο να αποδειχτούν θέματα, όπως μ’ αυτούς ...»
Διερωτώμενος  |  09:38

Σύσκεψη στο Τσίρειο: Το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκκαλο

«Οπως και στο παρελθόν,τίποτε δεν θα γίνει γιατί απλούστατα δεν θέλουμε να γίνει. »
δημος  |  13:35

Σύσκεψη στο Τσίρειο: Το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκκαλο

«Ο καλύτερος τρόπος να διώξουμε τους εγκληματίες από το υγιή φίλαθλο κόσμο είναι να εφαρμόσουμε τα τεχνικά ...»
serafim kykotis  |  13:35

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση