ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ταλιατέλες Αλφρέντο με ντοματίνια

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ένα κλασικό ζυμαρικό ανανεωμένο με πλούσια και κρεμώδη σάλτσα με ντοματίνια και φρέσκα βότανα!

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά
Μερίδες: 3
Θερμίδες ανά μερίδα: 464 Kcal

ΥΛΙΚΑ:

250 γρ. ζυμαρικά ταλιατέλες La Molisana
30 γρ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. σκόρδο, λιωμένο
125 γρ. ντοματίνια
1 κ.σ. φρεσκοκομμένο φασκόμηλο
1 πρέζα νιφάδες κόκκινου πιπεριού
Αλάτι και πιπέρι
½ κ.γ. ρίγανη
60 γρ. κρέμα γάλακτος
30 γρ. τυρί κρέμα
30 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
10 γρ. φρέσκα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Σε μια κατσαρόλα ζυμαρικών με μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
2. Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε ένα μεγάλο μαντεμένιο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τις ντομάτες, το φασκόμηλο, μια πρέζα νιφάδες κόκκινου πιπεριού, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύουμε μέχρι να αρχίσουν να σκάζουν οι ντομάτες, για περίπου 2-3 λεπτά.
3. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε χαμηλή και προσθέτουμε τη ρίγανη. Μαγειρεύομε 1 λεπτό και στη συνέχεια ρίχνουμε την κρέμα και το τυρί κρέμα. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά. Τέλος, ανακατεύουμε την παρμεζάνα. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τον βασιλικό στο τηγάνι και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό. Αφαιρούμε από τη φωτιά.
4. Μοιράζουμε τα μακαρόνια σε πιάτα και τελειώνουμε πάνω με έξτρα μαϊντανό, αν θέλουμε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Συνταγές: Τελευταία Ενημέρωση

X