ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κωνσταντινούπολη: Στο τοπ-10 των τουριστικών προορισμών

Παρουσίασε αύξηση 13,2% στον αριθμό των επισκεπτών της το 2014

ΚΥΠΕ

H Κωνσταντινούπολη συγκαταλέγεται ανάμεσα στους δέκα δημοφιλέστερους προορισμούς στον κόσμο, με βάση τον κατάλογο του Euromonitor για τους 100 πλέον δημοφιλείς προορισμούς, με βάση τον αριθμό των διεθνών αφίξεων τουριστών.

Την ίδια ώρα, η Αττάλεια καταλαμβάνει την 11η θέση στον κατάλογο, ενώ στην τελευταία θέση βρίσκεται άλλη μια τουρκική πόλη, η Αρτβίν, στη Μαύρη Θάλασσα.

Τόσο η Κωνσταντινούπολη όσο και η Αττάλεια είχαν αύξηση στις αφίξεις τουριστών το 2014, παρά τις διάφορες πολιτικές και γεωπολιτικές εξελίξεις, με βάση την έκθεση που δημοσιεύει σήμερα το πρακτορείο Ανατολή.

Στην κορυφή του καταλόγου παραμένει τα τελευταία πέντε χρόνια το Χονγκ Κονγκ, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται το Λονδίνο και η Σιγκαπούρη στην τρίτη.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η Κωνσταντινούπολη είχε αύξηση 13,2% στον αριθμό των επισκεπτών της το 2014, οι οποίοι ανήλθαν στα 11,8 εκατομμύρια. Αύξηση παρουσιάζουν οι αφίξεις τουριστών από αραβικές χώρες, αλλά και οι αφίξεις επιχειρηματιών. Η Αττάλεια είχε το 2014 δεκτεί 11 εκατομμύρια τουρίστες και η Αρτβίν 1,8 εκ.

Ταξίδια: Τελευταία Ενημέρωση

X