ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μαλδίβες: Ένας επίγειος παράδεισος

Το σύμπλεγμα των νησιών αριθμεί στο σύνολο περί τα χίλια εκατόν ενενήντα δύο κοραλλιογενή

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Το σύμπλεγμα των νησιών αριθμεί στο σύνολο περί τα χίλια εκατόν ενενήντα δύο κοραλλιογενή νησιά, εκατό από τα οποία είναι κατοικήσιμα. Σε αυτά τα εκατό νησιά εδρεύουν μερικά από τα καλύτερα θέρετρα του κόσμου. Οι Μαλδίβες είναι η χαμηλότερη χώρα του κόσμου, με μέγιστο και μέσο επίπεδο φυσικού εδάφους μόλις 2.4 μέτρα και 1.5 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, αντίστοιχα. Περισσότερο από το 80% της γης της χώρας αποτελείται από κοραλλιογενή νησιά, τα οποία αναδύονται σε λιγότερο από ένα μέτρο πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Μάλε, o σταθμός απογείωσης για το όνειρο
Η μικρή και πολύβουη πρωτεύουσα των Μαλδίβων, το Μάλε, είναι ο σταθμός που ενώνει, ουσιαστικά, τα νησάκια-θέρετρα. Το Μάλε είναι μια πολύβουη πόλη, μέσα στην οποία «κλειδώνονται» με απίστευτη χάρη όλα τα χαρακτηριστικά μιας πολυπολιτισμικής πόλης, με κύριο χαρακτηριστικό το υγρό στοιχείο. Εκπληκτικό είναι ότι σήμερα ο τουρισμός αποφέρει σχεδόν το ένα τρίτο των εσόδων της χώρας. Στο Μάλε βρίσκεται η Βουλή, το Προεδρικό Μέγαρο και όλα τα κτήρια της δημόσιας υπηρεσίας. Η εκπληκτική δόμηση της πόλης, που είναι τετραγωνισμένη, ενσωματώνει μέσα σε λίγα χιλιόμετρα όλα τα απαραίτητα για έναν τουριστικό προορισμό. Η έκταση της πρωτεύουσας είναι μόλις 1.7 χιλιόμετρα μήκος και 1 χιλιόμετρο πλάτος. Εδώ θα βρείτε, εκτός από το Εθνικό Μουσείο, δεκάδες εστιατόρια τα οποία σερβίρουν το εθνικό φαγητό της χώρας, που δεν είναι άλλο από τον σολομό. Εκκεντρικοί ουρανοξύστες και πολύχρωμα σοκάκια προσφέρουν στον επισκέπτη μια διαφορετική εμπειρία, την οποία μπορεί να απολαύσει χωρίς να χρησιμοποιήσει μέσα μαζικής μεταφοράς. Μέσα σε μία μόλις ώρα είναι δυνατό να δει κανείς όλη την πόλη. Από το Μάλε, εξάλλου, είναι δυνατή η πρόσβαση στα νησάκια με τη χρήση υδροπλάνου. Στην πόλη αυτή κάποτε βρισκόταν το παλάτι του βασιλιά, όταν βασιλικές δυναστείες των Μαλδίβων κυβερνούσαν τη χώρα. Το παλάτι, ωστόσο, καθώς και τα οχυρά της πόλης, καταστράφηκαν όταν καταργήθηκε η μοναρχία και ο πρόεδρος Ιμπραχίμ Ναζίρ ανέλαβε τα καθήκοντά του στα τέλη της δεκαετίας του 1950.

Meedhupparu, μία από τις δεκάδες επιλογές
Το Meedhupparu είναι ένα κοραλλιογενές νησί στη βόρεια περιοχή των Μαλδίβων. Ήταν ένα από τα ανεπηρέαστα από το τεράστιο τσουνάμι μέρη, τον Δεκέμβρη του 2004. Σε βάθος δέκα μέτρων είναι δυνατό να συναντήσει κανείς καρχαρίες, γύλους, χταπόδια, καλαμάρια, ροφούς και, φυσικά, τόνους. Το θέρετρο αυτό κατακλύζεται σχεδόν όλες τις εποχές του χρόνου από Ιταλούς αλλά και Βρετανούς τουρίστες.

Λάρνακα-Ντουμπάι με καθημερινό δρομολόγιο
Η Emirates πετά από τη Λάρνακα προς το Ντουμπάι σε ένα καθημερινό πρόγραμμα. Με δεκατέσσερις πτήσεις από το Ντουμπάι κάθε εβδομάδα, η πρόσβαση στις Μαλδίβες είναι σχεδόν τόσο εύκολη και ξεκούραστη όσο ο χρόνος που θα περάσετε για να ανακαλύψετε αυτό το παραδεισένιο νησί του Ινδικού Ωκεανού. Οι ταξιδιώτες έχουν την ευκαιρία να περάσουν ανεπανάληπτες στιγμές ακόμη και πριν την άφιξή τους, με τη βραβευμένη ψυχαγωγία αεροσκάφους της Emirates. Μπορούν να απολαύσουν δύο χιλιάδες κανάλια ψυχαγωγίας που συμπεριλαμβάνουν τις τελευταίες κυκλοφορίες ταινιών, γκουρμέ κουζίνα που σερβίρεται από το πολύγλωσσο πλήρωμα θαλάμου επιβατών, γενναιόδωρο επιτρεπόμενο βάρος αποσκευών - τριάντα κιλά αν ταξιδεύουν στην οικονομική θέση, σαράντα κιλά στην business class, και πενήντα κιλά στην πρώτη θέση. Το ταξίδι μπορεί να γίνει ακόμη πιο κερδοφόρο, με την Skywards, το βραβευμένο πρόγραμμα τακτικών επιβατών της Emirates. Τα μέλη κερδίζουν Skywards Miles για κάθε πτήση με την Emirates και με τις συνεργαζόμενες αεροπορικές εταιρείες της, όταν συναλλάσσονται με ξενοδοχεία, ενοικιαστές αυτοκινήτων και άλλους εταίρους αναψυχής σε όλο τον κόσμο. Τα Miles μπορούν να εξαργυρωθούν για δωρεάν πτήσεις, αναβαθμίσεις, διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία, εκδρομές, κρουαζιέρες και άλλες ανταμοιβές. Μάθετε περισσότερα το www.skywards.com.

Live the Emirates experience
Η διαδρομή για τον ονειρικό προορισμό δεν θα μπορούσε να ήταν τίποτε λιγότερο από το ίδιο ονειρική. Με προορισμό λοιπόν τα μαγευτικά τοπία των Μαλδίβων, εάν ταξιδέψετε στην business class της Emirates, τότε αντιλαμβάνεστε πλήρως τι σημαίνει το «live the experience». Καταρχάς, ταξιδεύετε με άνεση από τη στιγμή που θα αφήσετε την πόρτα σας, χρησιμοποιώντας τη δωρεάν υπηρεσία μεταφοράς με προσωπικό οδηγό της Emirates, o oποίος σας μεταφέρει προς και από το αεροδρόμιο. Στο αεροδρόμιο συνεχίζεται η έμπνευση στα αποκλειστικά σαλόνια για ξεκούραση πριν την πτήση σας. Στο αεροπλάνο, η πολυτέλεια πάει πλέον σε άλλο επίπεδο: Από προσωπικά σαλόνια και σουίτες μέχρι μπαρ όπου μπορείτε να απολαύσετε ποιοτικά τις ώρες του ταξιδιού σας. Η εμπειρία ψυχαγωγίας εν ώρα πτήσης είναι επίσης κάτι φαντασμαγορικό, μιας και η Emirates προσφέρει μια πλειάδα επιλογών, από παρακολούθηση σειρών και ταινιών μέχρι και αποστολή email.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Ταξίδια: Τελευταία Ενημέρωση