ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 16:11
 

Οι Ρώσοι ανησυχούν για την κατεύθυνση της χώρας τους

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν εκφωνεί ομιλία στο Κρεμλίνο με αφορμή τη 10η επέτειο από την ενθρόνιση του Πατριάρχη Κυρίλλου

Newsroom Κ, Αθήνα

Στα μεγαλύτερα επίπεδα από το 2006 βρίσκεται η κοινωνική δυσφορία στη Ρωσία, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα.

Στην έρευνα που πραγματοποίησε το ανεξάρτητο ινστιτούτο Levada Centre, το 45% των πολιτών εμφανίζεται να πιστεύει ότι η χώρα τους βαδίζει «σε λάθος κατεύθυνση», ενώ το ποσοστό που επιδοκιμάζει τη γενική πορεία της χώρας φτάνει το 42%. Η μεταστροφή της κοινής γνώμης στη διάρκεια του τελευταίου χρόνου είναι σημαντική, καθώς στην περυσινή, αντίστοιχη έρευνα, το 55% επιδοκίμαζε τη συνολική εικόνα της χώρας, ενώ μόνο το 28% θεωρούσε ότι η Ρωσία βαδίζει σε λάθος δρόμο.

Πολιτικοί αναλυτές αποδίδουν την αυξανόμενη δυσαρέσκεια μέρους των πολιτών στην πτώση της αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών και στα άκρως αντιδημοφιλή μέτρα για αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης, ώστε να εξυγιανθεί το ασφαλιστικό σύστημα. Το τίμημα αυτών των μέτρων ήταν σημαντικό για τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Δημοσκόπηση κρατικού ινστιτούτου, τον περασμένο μήνα, εμφάνιζε τη δημοτικότητα του Ρώσου προέδρου στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 13 χρόνων.

Ισχυρός ο Πούτιν

Πάντως, το κύρος του Βλαντιμίρ Πούτιν παραμένει ισχυρό και η ηγεμονική του θέση στην πολιτική ζωή της Ρωσίας δεν αμφισβητείται σοβαρά. Σύμφωνα με την έρευνα του ανεξάρτητου ινστιτούτου Levada Centre, περισσότερο από το 60% των Ρώσων πολιτών εξακολουθεί να επιδοκιμάζει τον πρόεδρο της χώρας.

Ωστόσο, η σταδιακή διόγκωση της κοινωνικής δυσαρέσκειας που καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις αναμένεται να ενισχύσει τις διαβουλεύσεις στους κόλπους της ρωσικής ηγεσίας προς αναζήτηση κινήσεων που θα εξισορροπήσουν τα πρόσφατα, αντιδημοφιλή μέτρα και θα θωρακίσουν πολιτικά το κυβερνών κόμμα και τον πρόεδρο της χώρας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Μειώθηκε κατά 10% το προσωπικό της Τράπεζας Κύπρου

«Δυστυχως θα ακολουθησει και αλλο σχεδιο σε ενα χρονο ! Οι υπεραριθμοι ειναι πολυ περισσοτεροι !»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:58

Μειώθηκε κατά 10% το προσωπικό της Τράπεζας Κύπρου

«Δυστυχως θα ακολουθησει και αλλο σχεδιο σε ενα χρονο ! Οι υπεραριθμοι ειναι πολυ περισσοτεροι !»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:58

Η ουσία της κατάπαυσης του πυρός στην Συρία

«η ίδια ανακωχή όπως έγινε στην Κύπρο το 74. το μεγαλύτερο μέρος της καταλήφθηκε σε εκεχειρία.»
Χαριθέα  |  12:43

Η ουσία της κατάπαυσης του πυρός στην Συρία

«Οι δύο Αμερικάνοι πήγαν στην Τουρκία να δουλέψουν τον ψυχάκια και αυτός τους δούλεψε όπως ο ίδιος ήθελε!!! ...»
ΑΚΑ  |  09:23

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X