ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Δύο ισραηλινοί εθνικιστές κατηγορούνται για τη δολοφονία Παλαιστινίων

Η επίθεση, η οποία προκάλεσε διεθνή κατακραυγή, έλαβε χώρα τα ξημερώματα της 31ης Ιουλίου,

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κατηγορίες εναντίον δύο εβραίων εθνικιστών για την πολύκροτη εμπρηστική επίθεση η οποία προκάλεσε το θάνατο ενός παλαιστίνιου βρέφους και των γονιών του στη Δυτική Όχθη το περασμένο καλοκαίρι απήγγειλε η ισραηλινή Δικαιοσύνη.

Η επίθεση, η οποία προκάλεσε διεθνή κατακραυγή, έλαβε χώρα τα ξημερώματα της 31ης Ιουλίου, όταν οι δράστες πυρπόλησαν το σπίτι μίας παλαιστινιακής οικογένειας στο χωριό Ντούμ. Ο νεότερος γιος, ηλικίας μόλις 18 μηνών, έχασε τη ζωή του ενώ λίγες μέρες αργότερα κατέληξαν και οι δύο γονείς του. Μοναδικός επιζών είναι το 4χρονο δεύτερο αγοράκι της οικογένειας, το οποίο ακόμα νοσηλεύεται.

Κύριος κατηγορούμενος είναι ο 21χρονος Αμιράμ Μπεν-Ολιέλ, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες για τρεις ανθρωποκτονίες, μία απόπειρα ανθρωποκτονίας, εμπρησμό και συνωμοσία για τη διάπραξη εγκλήματος μίσους.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος είναι ανήλικος, 17 ετών, και δεν έχει κατονομαστεί. Κατηγορείται για συνέργια στην επίθεση.

Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης του Ισραήλ, οι δύο δράστες – που κατοικούσαν σε εβραϊκούς οικισμούς στη Δυτική Όχθη – ήθελαν να εκδικηθούν τη δολοφονία ενός ισραηλινού εποίκου από παλαιστινιακά πυρά η οποία σημειώθηκε στην περιοχή έναν μήνα πριν τον εμπρησμό.

Η επίθεση στη Ντούμα, που έγινε ενώ τα θύματα κοιμόντουσαν, πυροδότησε κύμα βίας και έντασης μεταξύ Παλαιστίνιων και Ισραηλινών στην περιοχή της Δυτικής Όχθης.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση