ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αντιδρά το Βερολίνο στην απόφαση της Δανίας για ελέγχους στα σύνορα

ΠΗΓΗ: AFP

Την έντονη αντίδραση του Βερολίνου προκάλεσε η απόφαση της Δανίας να εγκαταστήσει αυστηρότερους ελέγχους στα σύνορά της με τη Γερμανία, προκειμένου να ελέγξει τις μεταναστευτικές ροές από τη γειτονική της χώρα.

Οι αρχές της ζώνης Σένγκεν για την ελεύθερη διακίνηση εντός της Ευρωπαϊκής Ενωσης «κινδυνεύουν» δήλωσε εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, μετά την απόφαση της Δανίας να εγκαταστήσει ελέγχους στα σύνορά της με τη Γερμανία.

«Η ελεύθερη κυκλοφορία είναι πολύτιμη» δήλωσε ο Μάρτιν Σέφερ, εκπρόσωπος του υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ. «Η Σένγκεν είναι πολύ σημαντική, αλλά βρίσκεται σε κίνδυνο» δήλωσε απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την απόφαση της Κοπεγχάγης να εισαγάγει συνοριακούς ελέγχους, την ίδια ημέρα που και η Σουηδία επέβαλε μέτρα στα σύνορά της με τη Δανία.

Η Δανία εγκατέστησε τη Δευτέρα ελέγχους στα σύνορά της με τη Γερμανία, προκειμένου να εμποδίσει την είσοδο προσφύγων που δεν είναι εφοδιασμένοι με προσωπικά έγγραφα ταυτοποίησης, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Λαρς Λέκε Ράσμουσεν, λίγες ώρες αφού η Σουηδία εφάρμοσε το ίδιο μέτρο στα σύνορά της με τη Δανία.

«Μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις για τη Δανία το ότι άλλες βορειοευρωπαϊκές χώρες θέτουν φραγμούς στα σύνορά τους. Μπορεί να προκαλέσει αύξηση των αιτήσεων ασύλου» δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Κοπεγχάγη ο Δανός πρωθυπουργός, επικεφαλής μιας κυβέρνησης που προσπαθεί να θέσει περιορισμούς στην είσοδο προσφύγων στο έδαφός της.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: AFP

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X