ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Οι ΗΠΑ μήνυσαν τη Volkswagen για το dieselgate

Oι αποζημιώσεις μπορεί να ξεπεράσουν κατά πολύ τα 20 δισεκατομμύρια ευρώ

ΠΗΓΗ: skai.gr

Μήνυση εναντίον της Volkswagen κατέθεσε σήμερα Δευτέρα το υπουργείο Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών αναφορικά με το παράνομο λογισμικό που είχε εγκαταστήσει η αυτοκινητοβιομηχανία σε περίπου 600.000 πετρελαιοκίνητα οχήματα που πωλήθηκαν στις ΗΠΑ, και το οποίο αλλοίωνε τα αποτελέσματα των περιβαλλοντικών ελέγχων.

Σύμφωνα με αξιωματούχο του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης που μίλησε στο πρακτορείο Reuters, οι κατηγορίες που περιέχονται στη μήνυση επισύρουν ποινές που θα μπορούσαν να κοστίσουν στη VW δισεκατομμύρια δολάρια.

Το Γαλλικό Πρακτορείο αναφέρει ότι οι αποζημιώσεις μπορεί να ξεπεράσουν κατά πολύ τα 20 δισεκατομμύρια ευρώ.

Οι αμερικανικές Αρχές υποστηρίζουν πως το παράνομο λογισμικό επέτρεπε στα ντιζελοκίνητα οχήματα να περνούν με επιτυχία του εργαστηριακούς ελέγχους για την εκπομπή ρύπων, όμως στο δρόμο τα «πειραγμένα» αυτοκίνητα παρήγαγαν έως και 40 φορές μεγαλύτερη ποσότητα αέριων του θερμοκηπίου σε σχέση με το όριο.

«Με τη σημερινή κατάθεση λαμβάνουμε ένα σημαντικό βήμα για να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία και να θέσουμε την Volkswagen προ των ευθυνών της για κάθε παράνομη ρύπανση», δήλωσε η Σίνθια Γκάιλς της αμερικανικής Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA), εκ μέρους της οποίας κατατέθηκε η μήνυση.

Το σκάνδαλο ξέσπασε στα μέσα Σεπτεμβρίου, υποχρεώνοντας τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία να παραδεχτεί ότι η υπόθεση αφορά περίπου 11 εκατομμύρια αυτοκίνητα παγκοσμίως, εκ των οποίων τα περισσότερα κυκλοφορούν στην Ευρώπη.

Η Volkswagen έχει δημιουργήσει ειδικό ταμείο για την πληρωμή αποζημιώσεων και προστίμων που θα προκύψουν από το σκάνδαλο, με δεδομένο ότι η υπόθεση του παράνομου λογισμικού ερευνάται σε πολλές χώρες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X