ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

WSJ: Περισσότερο χρόνο ζητά η VW από την Κομισιόν για τις εκπομπές CO2

Η προθεσμία για την κατάθεση των αναλυτικών στοιχείων έληξε με την αλλαγή του έτους

ΠΗΓΗ: skai.gr

Περισσότερο χρόνο προκειμένου να υποβάλει τα πλήρη δεδομένα σχετικά με τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από τα οχήματά της έχει ζητήσει η Volkswagen από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως μεταδίδει η «Wall Street Journal», επικαλούμενη δύο πηγές που έχουν γνώση της υπόθεσης.

Η προθεσμία για την κατάθεση των αναλυτικών στοιχείων έληξε με την αλλαγή του έτους, όμως, με επιστολή που απέστειλε στις Βρυξέλλες κατά τη διάρκεια των εορτών, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία έχει ζητήσει παράταση του περιθωρίου έως τα τέλη Ιανουαρίου.

Έως τώρα δεν υπάρχει απάντηση από την πλευρά της Κομισιόν, με μία εκ των πηγών της WSJ να δηλώνει πως «πρόκειται για πολιτική απόφαση» που θα πρέπει να λάβει ο αρμόδιος επίτροπος για θέματα ενέργειας, Μιγκέλ Αρίας Κανέτε.

Το Νοέμβριο, ο επίτροπος Κανέτε είχε ζητήσει από την VW να παράσχει τα πλήρη στοιχεία για τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από το στόλο των αυτοκινήτων της, μετά από την παραδοχή της εταιρείες ότι είχε δώσει χαμηλότερες τιμές από τις πραγματικές για περίπου 800.000 αυτοκίνητα.

Η υπόθεση με τις εκπομπές CO2 ήλθε στον απόηχο του σκανδάλου της αλλοίωσης των περιβαλλοντικών ελέγχων σε ντιζελοκίνητα οχήματα της VW, στο οποίο εμπλέκονται παγκοσμίως 11 εκατομμύρια οχήματα του γερμανικού ομίλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση