ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αιφνιδιαστική επίσκεψη Ολάντ στο Μεγάλο Τέμενος του Παρισιού

Συμβολική κίνηση του Γάλλου προέδρου - Ήπιε τσάι και συνομίλησε με τους παρευρισκομένους

ΠΗΓΗ: skai.gr

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ πραγματοποίησε σήμερα αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Μεγάλο Τέμενος του Παρισιού, λίγη ώρα μετά τις εκδηλώσεις στη μνήμη των θυμάτων από τις τζιχαντιστικές επιθέσεις του Ιανουαρίου και του Νοεμβρίου του 2015, όπως έγινε γνωστό από πηγές της προεδρίας.

Η επίσκεψη του Ολάντ στο Μεγάλο Τέμενος, όπου ήπιε τσάι και συζήτησε με τους παρευρισκόμενους, εντάσσεται στο πλαίσιο της εκδήλωσης "ανοιχτές πόρτες" που οργάνωσαν πολλά μουσουλμανικά τεμένη σε όλη τη Γαλλία. Αυτό το Σαββατοκύριακο, με πρωτοβουλία του Γαλλικού Συμβουλίου Μουσουλμανικής Λατρείας (CFCM), εκατοντάδες τεμένη προσέφεραν το "τσάι της αδελφοσύνης" στους επισκέπτες τους για να ενισχύουν την εθνική ομόνοια και συνοχή.

Ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ, που είχε προσκληθεί στο τέμενος του Σεντ-Ουέν ντ' Ομόν, στην περιοχή του Παρισιού, χαιρέτισε χθες την πρωτοβουλία λέγοντας ότι "η Γαλλική Δημοκρατία έχει ανάγκη, όσο ποτέ, τη δέσμευση όλων των μουσουλμάνων της Γαλλίας" και προειδοποιώντας ότι "θα επιδείξει τη μεγαλύτερη αυστηρότητα κατά των αυτόκλητων ιμάμηδων που κηρύσσουν το μίσος".

Τον Ολάντ, που συνοδευόταν σήμερα από τον Καζνέβ, υποδέχτηκαν στο Μεγάλο Τέμενος ο μουφτής Νταλίλ Μπουμπακέρ και ο πρόεδρος του CFCM Ανουάρ Κμπιμπές, με τους οποίους ο πρόεδρος συνομίλησε επί μισή ώρα.

Εντωμεταξύ η Γαλλία τίμησε σήμερα τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων του 2015, με την αποκάλυψη μιας αναμνηστικής πλάκας στη βάση μιας βελανιδιάς που φυτεύτηκε για τον σκοπό αυτό στην Πλας ντε λα Ρεπουμπλίκ, στην καρδιά του Παρισιού.

Στο κείμενο της πλάκας, τα αποκαλυπτήρια της οποίας έγιναν από τη δήμαρχο του Παρισιού Αν Ινταλγκό και τον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, αναφέρεται:

 "Στη μνήμη των θυμάτων των τρομοκρατικών επιθέσεων του Ιανουαρίου και του Νοεμβρίου 2015 στο Παρίσι, το Μονρούζ και το Σεν Ντενί. Εδώ, ο λαός της Γαλλίας τα τιμά".

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X