ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πάνω από 12 νεκρούς στο τζιχαντιστικό μακελειό με ομήρους στη Βαγδάτη

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση μέσω ανακοίνωσης

ΠΗΓΗ: Associated Press

Σε μακελειό με περισσότερους από 10 νεκρούς και πολλούς τραυματίες κατέληξε η επίθεση τζιχαντιστών τρομοκρατών σε εμπορικό κέντρο της Βαγδάτης, που στη συνέχεια εξελίχθηκε σε κατάσταση ομηρίας, σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες διεθνών μέσων ενημέρωσης.

Η πολιορκία έχει πλέον λήξει, οι αντάρτες είναι νεκροί και οι όμηροι έχουν απελευθερωθεί, όπως μεταδίδουν το Γαλλικό Πρακτορείο και το BBC.

Οι πληροφορίες για τον ακριβή αριθμό των νεκρών είναι ακόμα συγκεχυμένες, με το Γαλλικό Πρακτορείο να κάνει λόγο για τουλάχιστον 12 θύματα, το BBC να τοποθετεί τον αριθμό των νεκρών σε 17 και το Associated Press να μεταδίδει ότι τουλάχιστον 18 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Δεν υπάρχει ακόμα επίσημος τελικός απολογισμός, ενώ ο αριθμός των νεκρών δεν αποκλείεται να αυξηθεί.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το «Ισλαμικό Κράτος». Το χτύπημα έλαβε χώρα στο επί το πλείστον σιιτικό ανατολικό τμήμα της πόλης.

Αστυνομικές πηγές του BBC αναφέρουν ότι δύο από τους περίπου 20 δράστες πυροδότησαν εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένοι, σκοτώνοντας ορισμένους αιχμαλώτους.

Όλα άρχισαν όταν οι δράστες εισέβαλαν στην αγορά Τζαχαγουέρ της ιρακινής πρωτεύουσας και σκόρπισαν τον θάνατο ανοίγοντας πυρ. Στη συνέχεια άρπαξαν ομήρους και οχυρώθηκαν στο χώρο.

Η έφοδος φέρεται να άρχισε όταν ένα αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά ανατινάχτηκε κοντά στην είσοδο του συγκροτήματος.


Προηγούμενη Ενημέρωση

Πολύνεκρη, όπως όλα δείχνουν, είναι η επίθεση που έλαβε χώρα πριν από λίγο σε εμπορικό κέντρο στη Βαγδάτη.

Σύμφωνα με τα ξένα ΜΜΕ και τα όσα μεταδίδουν, οι νεκροί από την επίθεση ενόπλων έχουν φτάσει τους 18 ενώ σε 75 υπολογίζονται οι όμηροι.

Οι Αρχές κάνουν λόγο για παρκαρισμένο αυτοκίνητο-βόμβα στην είσοδο του εμπορικού, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε και επιδρομή από οπλισμένους άντρες.

Νεκροί είναι και τρεις αστυνομικοί, και ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης, φαίνεται πως οι πληροφορίες οδηγούν προς το «Ισλαμικό Κράτος». 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Associated Press

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση