ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πακιστάν: 21 νεκροί από την εισβολή ενόπλων σε πανεπιστήμιο

Αστυνομικές πληροφορίες κάνουν λόγο για τέσσερις νεκρούς ενόπλους

ΠΗΓΗ: Reuters

Επίθεση ενόπλων σε πανεπιστήμιο του Πακιστάν, στην περιοχή Τσαρσαντά που βρίσκεται στα βορειοδυτικά της χώρας είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 21 άνθρωποι και να τραυματιστούν δεκάδες ακόμη.

Το Reuters σε τηλεγράφημά του αναφέρει ότι κατά την επίθεση ακούστηκαν δύο εκρήξεις.

Οι μαχητές, εκμεταλλευόμενοι την πυκνή ομίχλη, σκαρφάλωσαν στους τοίχους του Πανεπιστημίου Μπάτσα Χαν στην Τσαρσάντα, στη βορειοδυτική επαρχία Χίμπερ Παχτουνχούα, και στη συνέχεια εισήλθαν στα κτήρια και άνοιξαν πυρ εναντίον των φοιτητών και των καθηγητών στις αίθουσες διδασκαλίας και στους ξενώνες, ανέφερε η Αστυνομία.

Το πανεπιστήμιο περικυκλώθηκε από αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις, ενώ ένα ελικόπτερο συντόνιζε τις επιχειρήσεις. Λίγη ώρα μετά τις 11, ο στρατός ανακοίνωσε ότι ανέλαβε τον έλεγχο του κτηριακού συγκροτήματος. Παράλληλα, την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβαν οι Ταλιμπάν. Μέχρι στιγμής, δεν έχει επιβεβαιωθεί ο αριθμός των επιτιθέμενων, όμως υπάρχουν αναφορές για οκτώ ενόπλους με τουλάχιστον τέσσερις από αυτούς να έχουν σκοτωθεί από ανταλλαγή πυροβολισμών με την Αστυνομία. Συνολικά, οι νεκροί μέχρι στιγμής είναι περισσότεροι από 20, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στο Reuters άνθρωπος που εργάζεται στο πανεπιστήμιο.

Πολλοί καθηγητές και μαθητές βρίσκονται μέσα και περιμένουν τη βοήθεια των Αρχών για την εκκένωση του κτηρίου.  Εκεί μαζεύτηκαν και συγγενείς μαθητών. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δεσμεύσεις ΗΠΑ-Τουρκίας κατά της τρομοκρατίας
ΟΗΕ: 18.800 νεκροί σε 20 μήνες στο Ιράκ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Reuters

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση