ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πτώση δημοτικότητας του Σουηδού Λεβέν

Η κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να διαχειριστεί την εισροή προσφύγων

ΠΗΓΗ: skai.gr

Στα χαμηλότερα επίπεδα της τελευταίας 50ετίας βρίσκεται η δημοτικότητα των κυβερνώντων Σοσιαλδημοκρατών στη Σουηδία, πτώση που οφείλεται στην αίσθηση ότι η κυβέρνηση του Στέφαν Λεβέν δεν είναι σε θέση να διαχειριστεί τη μεγαλύτερη εισροή προσφύγων στην ιστορία της χώρας.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Sifo για την εφημερίδα «Svenska Dagbladet», το ποσοστό υποστήριξης του άλλοτε κραταιού σουηδικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος έχει πέσει στο 23%. Το κόμμα απέσπασε 31% στις βουλευτικές εκλογές του 2014. Σε διάστημα λίγων μηνών, πέρυσι, ο πρωθυπουργός Λεβέν πέρασε από τοποθετήσεις όπως «η δική μου Ευρώπη δεν χτίζει τείχη» σε τοποθετήσεις όπως «έχουμε υποδεχθεί υπερβολικά μεγάλους αριθμούς για υπερβολικά μεγάλο χρονικό διάστημα». Από τις αρχές της χρονιάς η Σουηδία προχώρησε στο μέχρι πρότινος αδιανόητο μέτρο της επιβολής συνοριακών ελέγχων στα σύνορά της με τη Δανία.

Στην ίδια δημοσκόπηση καταγράφεται άνοδος της αντιπολιτευόμενης Κεντροαριστεράς από το 22,5% στο 26% και των εχθρικών προς τη μετανάστευση Σουηδών Δημοκρατών από το 13% στο 18%. Οι Αρχές της Σουηδίας δεν κατορθώνουν πάντοτε να τηρούν την τάξη στα κέντρα υποδοχής προσφύγων, όπου χθες νεαρός άνδρας σκότωσε με μαχαίρι 22χρονη εργαζομένη. Το περιστατικό συνέβη στο κέντρο για ασυνόδευτους εφήβους στο Μόλνταλ, κοντά στο Γκέτεμποργκ. Οταν έφθασε στο κέντρο η Αστυνομία, άλλοι νέοι είχαν ακινητοποιήσει τον δράστη, ο οποίος συνελήφθη.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση