ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Παρίσι: Σύλληψη ενόπλου στη Disneyland

Στην κατοχή του εντοπίστηκαν όπλα, κουτί με πυρομαχικά και αντίγραφο του Κορανίου

Kathimerini.gr

Ένας 28χρονος Ευρωπαίος, σύμφωνα με γαλλικά μέσα, συνελήφθη χθες βράδυ στην Disneyland του Παρισιού, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να ήταν «παλιός γνώριμος των αρχών»

Στην τσάντα του 28χρονου, ο οποίος δεν προέβαλε καμία αντίσταση όταν τον σταμάτησαν για έλεγχο, εντοπίστηκαν δύο όπλα, ένα κουτί με πυρομαχικά και ένα αντίγραφο του Κορανίου, όπως μεταδίδουν διεθνή πρακτορεία, επικαλούμενα τον Αναπληρωτή Αρχηγό της αστυνομίας της πόλης Μeaux, Michel Le Prevost.

Δεν υπήρξε θάνατος ή τραυματισμός ατόμων κατά τη σύλληψη σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας,  ενώ η εκπρόσωπος της Disney δήλωσε στο France 24 ότι δεν έχει κάποια άμεση πληροφορία για το περιστατικό.

Πάνω στον άνδρα βρέθηκαν χαρτιά που υποδηλώνουν ότι πρόκειται για κάτοικο Παρισίων.

Οι πρώτες ενδείξεις δεν υποδηλώνουν ότι ετοίμαζε κάποιο τρομοκρατικό χτύπημα, αναφέρει το AFP επικαλούμενο αστυνομική πηγή. Ο ίδιος φέρεται να ισχυρίστηκε ότι κουβαλούσε τα όπλα για την προσωπική του ασφάλεια.

Το ξενοδοχείο New York στο οποίο σύμφωνα με γαλλικά μέσα έγινε, η κράτηση αρχικά του 28χρονου, από τους άνδρες ασφαλείας, επειδή χτύπησαν οι ανιχνευτές μετάλλου κατά την είσοδό του στο κτίριο.

AFP: Συνέλαβαν λάθος γυναίκα
Η αστυνομία αναζητά ακόμη τη συνοδό του 28χρονου, η οποία εικάζεται ότι είναι η σύντροφός του και είχε διαφύγει της σύλληψης αρχικά.  Όπως μετέδιδαν τα διεθνή πρακτορεία οι αρχές είχαν προβεί στη σύλληψη μίας γυναίκας, το απόγευμα,  την οποία και ανέκριναν, θεωρώντας ότι πρόκειται για το πρόσωπο που αναζητούσαν. Ωστόσο όπως μετέδιδε αργότερα το Γαλλικό Πρακτορείο η συγκεκριμένη δεν ήταν η συνοδός του 28χρονου και αφέθηκε ελεύθερη. Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό της - αόπλης όπως εκτιμάται - γυναίκας που διαφεύγει.

Η φύλαξη στην Disneyland στο Παρίσι, έναν από τους μεγαλύτερους τουριστικούς προορισμούς της χώρας, είναι αυξημένη μετά τα αιματηρά γεγονότα στη γαλλική πρωτεύουσα.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση