ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ο Τραμπ έλαμψε διά της απουσίας του στο τελευταίο debate

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

NYT

Οι Γερουσιαστές Τεντ Κρουζ και Μάρκο Ρούμπιο εκμεταλλεύτηκαν την απουσία του Ντόναλντ Τράμπ για να αφήσουν το στίγμα τους στο τελευταίο debate των Ρεπουμπλικανών υποψηφίων για το προεδρικό χρίσμα πριν την κρίσιμη, προκριματική ψηφοφορία της Δευτέρας στην Αϊόβα.

Ο Κρουζ και ο Ρούμπιο επιτέθηκαν με σφοδρότητα ο ένας εναντίον του άλλου με επίκεντρο το θέμα της μετανάστευσης. Οι δύο υποψήφιοι δέχθηκαν αλλεπάλληλες ερωτήσεις για την παροχή υπηκοότητας ή νομικού καθεστώτος σε παράνομους μετανάστες κι όπως εκτιμούν οι αναλυτές, χαμένος στο συγκεκριμένο θέμα αναδείχθηκε ο Κρούζ, καθώς ο Ρούμπιο συμμάχησε με τον Γερουσιαστή Ραντ Πώλ από το Κεντάκι και τον παρουσίασαν ως «μη αυθεντικό τυχοδιώκτη».

Η απουσία του Τράμπ, o οποίος προηγείται στις δημοσκοπήσεις της Αϊόβα, “πρωταγωνίστησε” στο debate.

“Ο ελέφαντας δεν είναι στο δωμάτιο” ήταν η φράση με την οποία η Μέγκιν Κέλι, η παρουσιάστρια του Fox που ήταν και ο λόγος για τον οποίο ο Τραμπ δεν πήγε στο debate, άρχισε τις ερωτήσεις προς τους συνυποψηφίους του.

Οι υποψήφιοι των Ρεπουμπλικάνων δεν έχασαν καμία ευκαιρία να κάνουν πλάκα με τον Τραμπ, αλλά η Χίλαρι Κλίντον ήταν πιό σοβαρός στόχος. Ο Ρούμπιο υποστήριξε ότι η Κλίντον θα συνεχίσει την ατζέντα Ομπάμα και τόνισε ότι η ίδια ανακοίνωσε πως σκέφτεται να προτείνει τον Αμερικανό Πρόεδρο για το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας.

“Η Χίλαρι Κλίντον δεν μπορεί να κερδίσει αυτές τις εκλογές” κατέληξε ο Ρούμπιο.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση