ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Θανατοποινίτη 73 ετών εκτελεί η Τζόρτζια

Το 1979 δολοφόνησε έναν έμπορο και καταδικάστηκε στην εσχάτη των ποινών

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κρατούμενο ηλικίας 73 ετών, ο οποίος παραμένει φυλακισμένος τα τελευταία 36 χρόνια, ετοιμάζεται να εκτελέσει η πολιτεία της Τζόρτζια στις ΗΠΑ.

Ο Μπράντον Τζόουνς θα εκτελεστεί αύριο Τρίτη (ξημερώματα Τετάρτης ώρα Ελλάδος) με θανατηφόρο ένεση σε φυλακή της πόλης Τζάκσον, λίγες μόλις ημέρες πριν από τα 73α γενέθλιά του.

Το 1979, ο Τζόουνς δολοφόνησε έναν έμπορο και καταδικάστηκε στην εσχάτη των ποινών, περνώντας τις επόμενες τρεισήμισι δεκαετίες της ζωής του πίσω από τα κάγκελα της φυλακής.

Για τους πολέμιους της θανατικής ποινής, η δικαστική μοίρα του Τζόουνς συμβολίζει τη «διπλή ποινή» η οποία επιβάλλεται σε ορισμένους κρατουμένους στις ΗΠΑ, οι οποίοι περνούν δεκαετίες ολόκληρες έγκλειστοι σε ένα κελί με μόνη προοπτική τη θανάτωσή τους.

Σε γνωμοδότησή του το 2015, ο δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου Στίβεν Μπρέγιερ, που είναι γνωστός για τις προοδευτικές του θέσεις, κατήγγειλε αυτές «τις περιόδους [κάθειρξης], διάρκειας που αψηφά κάθε λογική και υπονομεύει τον τιμωρητικό χαρακτήρα της θανατικής καταδίκης».

Ο θανατοποινίτης δεν θέλησε να επιλέξει το τελευταίο του γεύμα, μια δυνατότητα που παρέχεται στους θανατοποινίτες, κι επομένως θα του σερβιριστεί κοτόπουλο, συνοδευόμενο από ρύζι, γογγύλια, φασόλια, καλαμποκένιο ψωμί και πουτίγκα, ενώ θα πιει χυμό φρούτων.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση