ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Γερμανικά καταλύματα μόνον για ενηλίκους

Newsroom Κ, Αθήνα

Oι Γερμανοί που θέλουν να περάσουν τις διακοπές τους ήρεμα και ήσυχα, μακριά από παιδιά που τρέχουν, κλαίνε και στριγγλίζουν, μπορούν πλέον να επιλέξουν ανάμεσα σε ξενοδοχεία που απλώς απαγορεύουν τα μικρά παιδιά.

Ο Τομ Κούντοκ, διευθυντής του ξενοδοχείου Εσπλανάντ στο Μπαντ Σααρόφ, δαπάνησε χρόνια προσπαθώντας να επιλύσει τις αντιπαραθέσεις ανάμεσα σε ζευγάρια που ήθελαν να ηρεμήσουν και σε οικογένειες με παιδιά. Ομως, πέρυσι αποφάσισε ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και απαγόρευσε τη διαμονή σε παιδιά κάτω των 16 ετών. Αποτέλεσμα: το ξενοδοχείο του, που είναι κτισμένο στις όχθες μιας πανέμορφης λίμνης κοντά στα σύνορα με την Πολωνία, έγινε πιο ήσυχο και περισσότερο τακτικό. Ανάλογα μέτρα έλαβε προ διετίας και ο ιδιοκτήτης του Hotel Parkschloessl στη Βαυαρία, που απαγόρευσε την είσοδο σε παιδιά μικρότερα των 14 ετών. Αρχικά δέχθηκε έντονη κριτική από τον τοπικό Τύπο και είχε ακυρώσεις από οικογένειες. Σήμερα προσελκύει πελάτες από ολόκληρη τη Γερμανία.

Ομολογουμένως οι Γερμανοί είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι στον θόρυβο και στην τήρηση των κανόνων. Απαγορεύεται να βάλουν πλυντήριο το βράδυ ή να πετάξουν τις κενές φιάλες στην ανακύκλωση την Κυριακή. Τις Κυριακές, άλλωστε, απαγορεύονται η δυνατή μουσική, το πριόνισμα, το κάρφωμα και τα ηλεκτρικά εργαλεία. Και βέβαια η αλήθεια είναι ότι πολλοί Γερμανοί δεν έχουν υπομονή με τα μικρά παιδιά, τα οποία στέλνουν ασυνόδευτα στο σχολείο από μικρή ηλικία. Ακόμα και ο ήχος του παιχνιδιού στις παιδικές χαρές και τους παιδικούς σταθμούς θεωρήθηκε «περιβαλλοντικά επιβλαβής», και το άνοιγμα παιδικών σταθμών σε περιοχές κατοικιών ήταν εξαιρετικά δύσκολο. Η κυβέρνηση άλλαξε τον νόμο το 2011 και συνέστησε ανεκτικότητα.

Προφανώς, η ζήτηση για ξενοδοχεία που απαγορεύουν τα παιδιά ήταν μεγάλη. Ενδεικτικά, ο όμιλος Thomas Cook προσφέρει 198 καταλύματα μόνο για ενηλίκους σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ υπάρχει και η σχετική –γερμανική– ιστοσελίδα που περιλαμβάνει περίπου 670 ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο. Η Μαγιόρκα είναι ο πιο δημοφιλής προορισμός και ακολουθούν το Μεξικό και η Ελλάδα. Βέβαια, από τα βασικά προβλήματα στις σχέσεις γονέων και λοιπών παραθεριστών είναι ότι οι Γερμανοί γονείς δεν επεμβαίνουν και δεν κάνουν παρατηρήσεις στα παιδιά τους, κάτι που εξοργίζει όποιον αναζητεί στις διακοπές του την ησυχία.

Βέβαια, διακοπές σε ξενοδοχεία όπου δεν επιτρέπονται παιδιά δεν είναι κάτι καινούργιο στο Μεξικό ή στην Καραϊβική, που προσελκύουν τους Αμερικανούς.

Πολλοί Γερμανοί πιστεύουν ότι ο αποκλεισμός των παιδιών είναι μια διάκριση. «Αν ένα ξενοδοχείο απαγόρευε την είσοδο στους ηλικιωμένους, θα υπήρχε δημόσια κατακραυγή» επισημαίνει ο Χάινζ Χίλγκερς, πρόεδρος της Ένωσης Προστασίας του Παιδιού. «Θα υπήρχε μεγαλύτερη κατακραυγή αν είχαν απαγορεύσει τα σκυλιά, απ’ αυτή που δημιουργήθηκε για την απαγόρευση των παιδιών».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Σ. Στεφάνου: Δεν είναι μοναρχία το ΑΚΕΛ για να έχει διαδόχους

«Στο τέλος, τέλος φίλε Στεφάνου, θα το κλείσετε!!! H μόνη λύση που σας μένει. »
knak  |  11:36

Έσοδα 200 εκατ. ετησίως από «Αφροδίτη»

«Πάλιν ξυπνήσαμε και νομίζουμε ότι το όνειρο ήταν πραγματικό.»
Ai Em  |  09:18

Ενοχλημένος ο Οζερσάι από την στάση Μίτσελ

«Φίλε Οζερσάι, ακόμη που είσαι!! »
knak  |  09:11

Νέο αυστηρό μήνυμα Άγκυρας για Κυπριακή ΑΟΖ

«Ο μαννός κ. Άλμπαϊρακ νομίζει και πιστεύει ότι τα πράγματα θα μείνουν όπως τα θέλουν. Κούνια που τους ...»
knak  |  09:10

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

Το Old State House, ένα από τα παλαιότερα δημόσια κτίρια των ΗΠΑ, με φόντο τους ουρανοξύστες.

Boστώνη by locals

Η λεωφόρος που έγινε πάρκο, το κρυμμένο «μυστικό» του Ινστιτούτου Σύγχρονης Τέχνης και ένα brunch-αποκάλυψη
Newsroom K
 |  ΚΟΣΜΟΣ