ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Φιλική «μπουνιά» από τον Kerry στον Σινιρλίογλου

Η κίνηση εκλαμβάνεται ως ένδειξη για την στενή συνεργασία και την φιλία τους

Με έναν ξεχωριστό τρόπο, ο οποίος βρέθηκε στο επίκεντρο της τουρκικής επικαιρότητας, επέλεξε να χαιρετίσει ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, John Kerry τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Φεριντούν Σινιρλίογλου.

Εισερχόμενος στην αίθουσα όπου οι χώρες της Δύσης και της Ε.Ε. συζητούν την καταπολέμηση των εξτρεμιστικών ομάδων της Μέσης Ανατολής, ο κ. Kerry ακούμπησε ελαφρώς το μάγουλο του κ. Σινιρλίογλου με μια «φιλική μπουνιά».

Η συγκεκριμένη χειρονομία εκλαμβάνεται από την τουρκική πλευρά ως η ένδειξη για την στενή συνεργασία και την φιλία του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών με τα υψηλόβαθμα στελέχη της αμερικανικής ηγεσίας.

Οι ΗΠΑ, η Τουρκία και οι χώρες της Δύσης θέτουν επί τάπητος το ζήτημα της αντιμετώπισης των εξτρεμιστικών ομάδων και του Ισλαμικού Κράτους στην Ρώμη.

Στις πρώτες τοποθετήσεις και συναντήσεις στην Ρώμη οι εμπλεκόμενες πλευρές παραδέχθηκαν ότι μέχρι σήμερα έχει σημειωθεί περιορισμένης έκτασης επιτυχία σε ό, τι αφορά την αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους. Στη Συρία, εξαιτίας των πληγμάτων που δέχθηκε από τη δυτική συμμαχία, το Ισλαμικό Κράτος έχασε το 20% των εδαφών που ελέγχει. Στο Ιράκ οι εξελίξεις είναι κάπως πιο ενθαρρυντικές καθώς η οργάνωση το 40% των εδαφών που ήλεγχε πριν από λίγο καιρό.

Στη διάσκεψη της Ρώμης, οι εμπλεκόμενες πλευρές αναλύουν και την κατάσταση στη Λιβύη. Οι συμμετέχοντες εκφράζουν αποφασιστικότητα για τη λήψη όλων των πρωτοβουλιών έτσι ώστε οι ενεργειακές πηγές της χώρας να μην περάσουν στο χέρι του Χαλιφάτου.

Στην εν λόγω διάσκεψη η Τουρκία εκπροσωπείται από τον κ. Σινιρλίογλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση