ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΗΠΑ: Σε τζαμί της Βαλτιμόρης ο Μπαράκ Ομπάμα

Μηνύματα θρησκευτικής ανεκτικότητας από τον Αμερικανό Πρόεδρο

ΚΥΠΕ

Την πρώτη του επίσκεψη σε μουσουλμανικό τέμενος των ΗΠΑ πραγματοποίησε χθες ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, στέλνοντας με τον τρόπο αυτό μήνυμα διαθρησκευτικής ανεκτικότητας και ενότητας, ενώ παράλληλα κάλεσε όλους τους Αμερικανούς να απορρίψουν τις αντι-ισλαμικές διακρίσεις.

«Το χτύπημα εναντίον μιας θρησκευτικής πίστης είναι χτύπημα εναντίον όλων. Πρέπει να είμαστε σταθεροί στην καταδίκη της ρητορικής του μίσους. Δεν μπορούμε να είμαστε παρατηρητές της μισαλλοδοξίας» είπε ο Αμερικανός Πρόεδρος, μιλώντας στο κατάμεστο αμφιθέατρο της Ισλαμικής Εταιρείας της Βαλτιμόρης.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος θέλησε με το μήνυμα αυτό να απαντήσει έμπρακτα στην ισλαμοφοβική ρητορική Ρεπουμπλικανών υποψηφίων, όπως ο Ντόναλντ Τραμπ, αλλά και να στείλει μήνυμα στην κοινή γνώμη ότι το πρόβλημα δεν είναι η συγκεκριμένη πίστη, αλλά οι τρομοκράτες και εξτρεμιστές που τη διαστρεβλώνουν και διαπράττουν φρικτά εγκλήματα στο όνομά της.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας, στις ΗΠΑ τριπλασιάστηκαν το 2015 εγκλήματα μίσους σε βάρος μουσουλμανικών τόπων λατρείας και επιχειρήσεων.

Ο Πρόεδρος Ομπάμα ευχαρίστησε στην ομιλία του την ηγεσία του ισλαμικού τεμένους σε προάστιο της Βαλτιμόρης, για τη στάση που τήρησε εναντίον των εξτρεμιστικών πράξεων του Ισλαμικού Κράτους και άλλων οργανώσεων φανατικών ισλαμιστών, οι οποίοι, όπως είπε, δίνουν στην κοινή γνώμη μία στρεβλή εικόνα της πίστης τους. Την ίδια στιγμή έφερε το παράδειγμα του λευκού Ντύλαν Ρουφ, ο οποίος δολοφόνησε 9 Αφροαμερικανούς σε εκκλησία της Νότιας Καρολίνας.

«Δεν είναι κανείς είτε Μουσουλμάνος είτε Αμερικανός. Είστε και Μουσουλμάνοι και Αμερικανοί» είπε ο Αμερικανός Πρόεδρος, τονίζοντας ότι δεν είναι πραγματικό δίλημμα η επιλογή μεταξύ της θρησκευτικής πίστης και του πατριωτισμού.

Το συγκεκριμένο τέμενος δέχθηκε την περασμένη χρόνια δύο φορές απειλές από αγνώστους.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X