ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Νέοι τουρκικοί βομβαρδισμοί στη Συρία

Οι κουρδικές δυνάμεις απελευθέρωσαν χωριά κατά τη διάρκεια της ημέρας

Το βράδυ της Πέμπτης, οι συνοριακές μονάδες των Τουρκικών Ένοπλων Δυνάμεων, οι οποίες βρίσκονται δίπλα στην τουρκική συνοριακή πύλη Οντζιούπιναρ, ξεκίνησαν να βάλλουν εκ νέου κατά των κουρδικών δυνάμεων.

Νέοι βομβαρδισμοί κατά της Συρίας

Η νέα επίθεση ξεκίνησε στις 19.15 με τις πρώτες μαρτυρίες να κάνουν λόγο για μια πολύ ισχυρή επίθεση, η οποία ξεπερνά τις προηγούμενες επιθέσεις του τουρκικού στρατού.

Νωρίτερα σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», από το πρωί της Πέμπτης στην περιοχή επικρατούσε ήρεμο κλίμα.

Ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου είχε δηλώσει ότι η κυβέρνηση του θα συνεχίζει τους βομβαρδισμούς στα περίχωρα του Άζεζ. Αυτή την στιγμή, ο τουρκικός στρατός επιχειρεί να απωθήσει τις κουρδικές δυνάμεις, οι οποίες επιχειρούν να μπουν σε αυτή την πόλη.

Εν τω μεταξύ, οι κουρδικές δυνάμεις εξακολουθούν να σημειώνουν πρόοδο και επιτυχίες. Τα κουρδικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για την απελευθέρωση χωριών κατά την διάρκεια της ημέρας.

Βάλλεται και το κουρδικό Άφριν

Σύμφωνα με πληροφορίες από το κουρδικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Χαβάρ, αυτή την ώρα (21.00), ο τουρκικός στρατός βομβαρδίζει το κουρδικό καντόνι Άφριν. Το πρακτορείο κάνει λόγο για πολύ ισχυρό βομβαρδισμό.

Νωρίτερα, μονάδες του τουρκικού στρατού που εισέβαλλαν στην βόρεια Συρία, ξερίζωσαν ελαιόδεντρα και απείλησαν τους Κούρδους κατοίκους της περιοχής. Το κουρδικό πρακτορείο αναφέρει ότι στόχος της Τουρκίας είναι η μεγέθυνση των τουρκικών εδαφών και συνόρων στα εδάφη της Συρίας για τουλάχιστον 300 μέτρα. Το πρακτορείο δημοσιεύει και σχετικό φωτογραφικό ντοκουμέντο.

Δεν επιβεβαιώνουν οι ΗΠΑ τους τουρκικούς ισχυρισμούς

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ιστοσελίδα της αντιπολιτευόμενης τουρκικής εφημερίδας Ζαμάν, πριν από λίγο, η αμερικανική πλευρά αποφεύγει να επιβεβαιώσει τους τουρκικούς ισχυρισμούς σχετικά με την ταυτότητα των δραστών.

Σύμφωνα πάντα με όσα μεταδίδει η Ζαμάν, οι ΗΠΑ ανακοινώνουν το εξής: «Δεν καταφέραμε να εντοπίσουμε τους υπεύθυνους των επιθέσεων στην Τουρκία».

Το νέο μήνυμα δίνει νέες διαστάσεις στις αναταράξεις στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις, καθώς ο τουρκικός ισχυρισμός αναφέρει ότι πίσω από την μεγάλη επίθεση βρίσκεται το κουρδικό κίνημα.

 

Διαβάστε Επίσης

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση